Görüş Bildir

Diyarbakırlı karateciler gözünü 2020 olimpiyatlarına dikti

Aldıkları başarılarla Diyarbakır’ın gururu olan karateciler, başarılarını Erzurum’daki uluslararası şampiyonada taçlandırdı.

Diyarbakırlı karateciler gözünü 2020 olimpiyatlarına dikti

Aldıkları başarılarla adından sıkça söz ettiren Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Erzurum’da düzenlenen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası’nda ulaşılması zor bir başarıya imza attı. 16 kişi ile katıldıkları turnuvada 10 madalya ve bir kupa almayı başaran Diyarbakır’ın altın çocuklarının en büyük hedefleri, 2020 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da yapılacak olan olimpiyatlarda Diyarbakır’ı ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.

Erzurum’da 4-7 ağustos tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonası sona erdi. 40 ülkeden 2 bine yakın sporcunun katıldığı yarışmalarda Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları inanılması zor bir başarıya imza attı. Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü’nden 16 sporcunun katıldığı müsabakalarda altın çocuklar, 10 madalya ve bir kupa kazanmayı başardı. Erzurum’da aldıkları başarının ardından ayaklarının tozu ile Diyarbakır’a gelen sporcular hiç vakit kaybetmeden, en büyük hedefleri olan Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2020 yılında yapılacak olimpiyatlara hazırlanmaya başladı.

Darbe girişimi hedeflerinden vazgeçirmedi

Aldıkları başarılar ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü antrenörü Ayşe Meryem Yazar, çocukların bu maça çok ciddi anlamda hazırladıklarını ve bunun meyvesini aldıklarını söyledi.

Yazar, “Gerçekten çok zorlu bir süreçti bizim için, özellikle ülkemizde yaşanan sorunlardan dolayı bayağı sıkıntılar yaşadık. Çocuklarımızın mental olarak da rahatlaması için son bir iki haftada yoga ve meditasyon dersleri de yaptık. Kızlarımız ferdi alanda altı madalya topladılar sonra takım halinde uluslararası şampiyonada üçüncü oldular ve bir de kupamızı aldık. 16'da 16 yapacağız demiştik olmadı ama 16’da 10 yapmış olduk, bir de kupa aldık” dedi.

Hedef 2020 olimpiyatları

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Sena Kızılaslan, Erzurum’daki Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’na hazırlanmak için gece-gündüz çalıştıklarını söyledi.

Kızılaslan, "Allah emeğimizin karşılığını verdi. Erzurum’da üçüncü oldum. Erzurum’da yaptığım başarının devamını getirmek için daha çok azimli bir şekilde çalışıyorum. Bundan sonraki hedeflerim arasında Avrupa, dünya ve 2020 olimpiyatlarında başarılı olmak var" diye konuştu.

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Zeynep Akçakmak ise Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nda kendi yaş grubunda şampiyon olduğunu, 2020’deki olimpiyatlarda başarılı olmak için çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.

Maddi zorluklardan ulaşılması zor başarıya

Diyarbakır Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Şeyhmus Kızılaslan, Erzurum’daki Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’na çift idmanla zor şartlar altında hazırlandıklarını söyledi. Turnuvaya maddi sıkıntılar içerisinde gittiklerini ifade eden Kızılaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hiçbir kurum ve kuruluştan bize destek gelmediği halde aslan gibi çocuklarımızı götürüp 16 kişilik karşılaşmada 10 tane madalya ve kupa alarak Palandöken’de çok büyük bir başarı elde ettik. Amacımız 2020 olimpiyatları, burada Diyarbakır’ı ve Türkiye’yi iyi bir şekilde temsil etmek. Bize maddi imkansızlıklara rağmen maddi destek çıkarılırsa çocuklarımızın her platformda başarılı olacağına inanıyorum. 40 ülkeden 2 bine yakın sporcunun katılmış olduğu şampiyonaya 16 sporcumuzla katıldık, 10 madalya bir de uluslararası üçüncülük kupasını alarak Diyarbakı’a hediye ettik.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi