Görüş Bildir

Diyarbakırlılar parklarda güvenliğin sağlanmasını istiyor

Diyarbakır'daki parklarda spor yapan vatandaşlar, egzersiz aletlerinin çalınmaması ve muhafazası için güvenlik tedbirlerinin alınmasını istiyorlar.

Diyarbakırlılar parklarda güvenliğin sağlanmasını istiyor

Genellikle sabah saatlerinde parklara giderek spor yapan Diyarbakırlılar, buralardaki eksikliklerin giderilmesini ve egzersiz aletlerinin bakımının yapılmasını talep ettiler.

Birçok egzersiz aletinin söküldüğünü ya da kırıldığını anlatan Bağlar ilçesindeki vatandaşlar, bu hususta güvenliğin sağlanması gerektiğini dile getirdiler.

Düzenli spor ve egzersiz yaptığını söyleyen Ali Galip Pekcan (54), "Parklarda öncelikle önlem alınması gerekir. Kırılan ve dökülen egzersiz aletleri yeniden yapılsa veya takılsa aynı şey tekrar edecektir. Her şeyden önce güvenliğin temin edilmesi gerekir. Parklara ne kadar düzen verilse yine de kırılacak veya kıracaklar çünkü buna bizzat şahit olduk. Pedallar kaç kez yapıldı ama yine kırdılar. Önlem alınırsa bu sorun ortadan kalkmış olur kanaatindeyim." dedi.

Yetkililerin, sorunlarıyla ilgilenmelerini isteyen Abdullah Bengi (60), şunları söyledi: "Başka bir parkta egzersiz aletlerinin onarımı yapılmış ve düzgün olarak var. Bu parktaki aletler bozulmuş ve onarımı yapılmıyor. Bu parkla sanki kimse ilgilenmiyor. İnşallah bundan sonra yetkililer ilgilenirler."

Her sabah düzenli spor ve egzersiz yapan Mehmet Güzelyaş (65) da egzersiz aletlerinin çalındığını bildirerek, parklara yeni aletlerin getirilmesini istedi.

Konu hakkında görüştüğümüz Bağlar Belediyesi yetkilileri, geçtiğimiz yıl ilçedeki 54 parkta spor aletlerini yenilediklerini belirterek, bu yılın bahar mevsiminde parklarda tekrar yenilemenin olacağını ifade ettiler. 

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi