Diyarbekir sitem etti

Diyarbekirspor Sakaryaspor ile oynayacağı 3.Lig 3.Grup Play-Off final maçının Ankara 19 Mayıs Stadı’na alınmasına tepkisi sürüyor.

Diyarbekir sitem etti

Yeşil – Kırmızııl kulübün açıklamasında,”Bu karar vicdanları yaralamıştır. Açık şekilde adaletsizlik yapılmıştır. Biz de diyoruz ki hodri meydan Sakarya’da oynayalım” denildi.

Diyarbekirspor’un final maçı yeri için İstanbul, Mersin, Antalya gibi şehirleri istediği ancak Futbol Federasyonu’nun Sakaryaspor’un talebi olan Ankara’da karar kıldığı bildirildi. Diyarbekirspor, kararın değişmesi için yeniden Futbol Federasyonu’na başvurdu. Diyarbekirspor Futbol Federasyonu’na Ankara’yı istemediklerini bildirmelerine rağmen bu kentte karar kılınmasının haksız bir tutum olduğunu dile getirdi.

‘BU KARAR VİCDANLARA VE ADALETE TERSTİR’

Açıklamada,”Futbol Federasyonu tüm İtirazlarımıza rağmen final maçının Ankara'da oynanmasına karar verdi.Diyarbekirspor-Sakaryaspor karşılaşması 14 Mayıs Pazar Günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak..Maçın saati daha sonra açıklanacak.Diyarbakır-Ankara 20 saat,Sakarya-Ankara 2.5 saat.Adalet ve eşitlik bunun neresinde?. Bu karar vicdanları yaralamıştır.Açık şekilde adaletsizlik yapılmıştır.İnsaf,hak,hukuk sınırlarını ayaklar altına almıştır. Biz kazanacaksak adil şartlarda,kaybedeceksek de yine adil şartlarda kaybetmek istiyoruz.

‘HODRİ MEYDAN DİYORUZ.SAKARYA’DA OYNAYALIM’

Bir kente ve bölgeye bu kadar haksızlık yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu kadar önemli bir maçı Sakarya’ya sadece 2.5 saat uzaklıktaki Ankara’da oynatmak vicdanlara terstir ve her türlü yoruma açıktır. Biz bu durumu böyle algılıyoruz. O zaman hodri meydan diyoruz. Final maçını kardeş şehrimiz Sakarya’da oynayalım,bizim için hiç sorun değil.Bu kararla birlikte Diyarbakır’ın ne kadar sahipsiz,bahtsız ve kaderine terk edilen bir kent olduğu da bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Maç yeri konusunda masa başı ve lobi gücünde kaybettik.Tek sığınacağımız güç ilahi adalet ve futbolcularımızın inancı,azmi,taraftarlarımızın da duası ve desteğidir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler