Görüş Bildir

Diyarbekirspor’dan MHK’ye uyarı

3. Lig Play Off yarı final rövanş maçında Tire 1922 Spor ile yarın kendi sahasında karşılaşacak olan Diyarbekirspor’dan Merkez Hakem Kuruluna tepki geldi.

Diyarbekirspor’dan MHK’ye uyarı

Diyarbekirspor Kulübünden yapılan açıklamada, üç gün önce Erzincanspor - Ankara Demirspor müsabakasını yöneten Süleyman Abay’ın atanmasının yanlış olduğu belirtildi. Açıklamada, üst liglerde hakemlik yapan 55 hakemin olmasına rağmen, üç gün önce şampiyonlukta en ciddi rakipleri olan ve vermiş olduğu yanlı kararlar ile Erzincanspor’un kazanmasına etki eden Süleyman Abay’ın yarı final maçlarına atanmasının takımlarını ciddi kaygı ve düşünceye sevk ettiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Bu filmi üç yıl önce Hüseyin Sabancı olayında yaşadık. Hüseyin Sabancı da bizim müsabakaya atanmadan üç gün önce müsabaka yönetmiş ve akabinde bizim Denizli Büyükşehir Belediyesi ile oynayacağımız müsabakaya atanmıştı.

HAKEM KURULUNA TEPKİ

Müsabakada çok üstün oynamamız ve akabinde turu atıp finale yükseleceğimiz anda uzatma dakikalarında uydurduğu penaltı ile kulübümüzün ve şehrimizin kaderiyle oynanmış ve akabinde on bin seyirci sahaya inerek büyük olaylar çıkmış takımımız hükmen mağlup edilmiştir. Yaşanan bu olaylar sonunda Hüseyin Sabancı hakemliği bırakmak zorunda kalmıştır. Hüseyin sabancının hakemliği bırakması mağduriyetimizi gidermemiştir. Aynı senaryonun tekrar yaşanacak endişesi taşımaktayız. TFF ve MHK’yi bu önemli maç öncesi ciddi şekilde uyarıyoruz. Sezon içerisinde yaşadığımız hakem hatalarıyla zaten mağdur edilip direk şampiyonluğumuz elimizden alınmıştır. Kulübümüz aleyhine verilecek yanlış ve yanlı kararlar sonrası stadı dolduran 33 bin kişinin gösterebileceği tepki ve oluşabilecek toplumsal olaylardan ve yaşanacaklardan sorumlu vede mesul değiliz. Hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz. Kaderimizle oynamayı kimse aklından bile geçirmesin”.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi