Diyar'ı kurtarma hamlesi

26 Temmuz için kongre kararı alan yönetim, bu kongreyi Diyarbakırspor’u kurtarma hamlesi olarak görüyor. Edemen,”Son süreçte çok yıprandık. Kongre kararı geç oldu ancak başka şansımız yoktu. Diyarbakırspor bu kongreyi iyi değerlendirirse Ocak ayına kadar transferi açar.Oluşacak yönetim şehirden de destek almalıdır.” dedi.

Diyar'ı kurtarma hamlesi

 ‘ESKİ BAŞKAN VE YÖNETİCİLER DESTEK OLMALI’

Diyarbakırspor yönetimi, 26 Temmuz’daki kongreyi Diyarbakırspor için büyük fırsat olarak görüyor. Göreve devam etmek istemediğini, maddi ve manevi olarak çok yıprandığını belirten Başkan Nurullah Edemen,şehrin destek verdiği bir yönetimin oluşması halinde kulübün kapanmaktan kurtulacağını söyledi. Eski başkan ve yöneticilerin sürecin içinde olması gerektiğini anlatan Edemen,”Diyarbekirspor tartışmalarının olduğu son süreç şevkimizi kırdı. Yoksa bu ana kadar gelecekle ilgili çalışmalar yapıyorduk. Şunu net olarak gördük ki şehirde Diyarbakırspor’un yaşatılması konusunda bölünme var. Biz yaşatılmasından yanayız

‘SORUN BORÇ DEĞİL KADERİNE TERK ETMEDİR’

Bu duruma düşen ilk kulüp Diyarbakırspor değildir. Yakın tarihte 3.Lig’lere kadar düşen bir çok kulüp bugün Süper Lig’de. Diyarbakırspor’un sorunu borçlar değildir. Bu kulüp yalnız bırakılmış ve kaderine terk edilmiştir. Sahiplenilse borç sorunu zamana yayılarak çözülür. Bu kongre bir fırsattır. İyi değerlendirilirse Diyarbakırspor’un kurtuluşu için sağlam adım atılmış olur. Eski başkan ve yöneticilerin sürecin içinde yer  ve gelecek yönetime destek olması lazım.” dedi.

‘EN BÜYÜK ENGEL TRANSFER YASAĞIDIR’

Transfer yasağının Ocak 2013’te sona ereceğini hatırlatan Edemen, ancak bundan önce alacaklı futbolcular ve teknik adamlarla anlaşılması gerektiğini kaydetti. Diyarbakırspor’un önündeki en büyük engelin transfer yasağı olduğunun altını çizen Edemen,”Bu yasak elimizi kolumuzu bağladı. Rakam çok yüksek ,faiziyle beraber 8 milyonun üstündedir. İnsanlar çözülmesini kolay sanıyor. Bu rakamın hepsini verebilseydi zaten Diyarbakırspor bu duruma gelmezdi.

‘KİMSE KULÜPTEKİ ALACAĞINI ALAMAZ’

Uzlaşmayla çözülmesi gerekir. 40’a yakın futbolcu ve teknik adamın alacağı var. Diyarbakırspor kapanırsa –ki yasak devam ederse kapanacak- kimse bu paraları alamaz. Ama transfer engeli kalkarsa kulüp kendine gelir ve her yıl lig çıkar. FİFA’nın yasağı Ocak 2013’te sona erecek. Önümüzde 5 aylık zaman var. Bu sürede transfere engel borcun kaldırılması sağlanırsa Diyarbakırspor bana göre 1968’deki gibi yeniden kurulmuş olur. Bu şartlarda kimse parasını alamaz. Buna bizler de dahiliz. ” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler