Görüş Bildir

Dokuz çocuklu ailenin şampiyon tenisçisi

Şanlıurfa'da babası yaşlı olduğu için çalışamayan, dokuz çocuklu ailede zor koşullarda büyüyen genç sporcu Süveyla Subaşı, teniste başarıdan başarıya koşuyor.

Dokuz çocuklu ailenin şampiyon tenisçisi

Doğu Kulüpleri Takım Şampiyonası'nda üç yıldır şampiyon olan, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından Ağrı'da düzenlenen 18 Yaş Türkiye Şampiyonası kadınlar kategorisinde ikinci sırayı elde eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu Süveyla, teniste Türkiye'nin adını dünyaya duyurmak istiyor.

Çevresindeki ön yargılara rağmen mücadele azminden ödün vermeyen 17 yaşındaki genç raket, ayrıca çocuklara da özel tenis dersleri verip aile ekonomisine de katkı sağlıyor. Genç sporcu, teniste başarılar elde edip ailesine güzel bir gelecek sunmayı amaçlıyor.

Süveyla Subaşı, 4 yıl önce başladığı teniste antrenörü Faysal Uyar'ın gayretleriyle başarıyı yakaladığını söyledi.

Çocukluk hayali olan tenisin içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfalı raket, daha çok çalışarak Türkiye ve dünyada önemli dereceler elde etmek istediğini ifade etti.

- "Serena Williams'ı örnek alıyor"

Süveyla, dünyaca ünlü tenisçilerden Serena Williams'ı örnek aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Dört yıldır tenis oynuyorum, önceleri masa tenisi oynuyordum, Faysal hocayla tanışınca korta başladım ve Doğu Kulüpleri Takım Şampiyonası'nda birincilikler elde ettik. Beni en çok mutlu eden ise Türkiye Şampiyonası'nda ikinci olmak. Orada benden çok daha avantajlı sporcularla karşılaştım ve derece elde ettim. Bizim burada imkanlar kısıtlı, önceleri basketbol sahasında antrenman yapıyorduk. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle imkanlarımız iyileşti, artık daha iyi çalışabiliyoruz."

- "Zor koşullarda büyüdüm"

Hedeflerine de değinen Süveyla, "Artık hedeflerim daha büyük. İpek Soylu, Çağla Büyükakçay gibi iyi bir tenisçi olmak istiyorum, en iyi olmak için mücadele edeceğim. Teniste Türkiye'nin ismini dünyaya duyurmaya çalışacağım. Burada olanaklar arttıkça çok daha önemli sporcular yetişecektir, daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Milli takıma hizmet etmek istiyorum. Tenis sayesinde spor lisesine girdim, şimdi hedeflerime ulaşmak için daha çok çalışacağım, tenisi daha ileriye taşıyabilmek için mücadele edeceğim. Zor koşullarda büyüdüm, ailem tüm olumsuzluklara rağmen bizi okutmaya çalıştı, ben de başarılarımla inşallah onlara katkı sunarım." ifadelerini kullandı.

- "Bölgede sporun desteklenmesi gerekiyor"

Tenis il temsilcisi ve takım antrenörü Faysal Uyar da kentte yetenekli çocukları keşfetmek için gayret ettiğini ve yaptığı çalışmalarla önemli başarılara imza attıklarını söyledi.

Bölgede düzenlenen organizasyonlar için Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'a teşekkür eden Uyar, şunları kaydetti:

"Süveyla çok başarılı bir sporcu ve elde ettiği derecelerle yüzümüzü güldürüyor. Sporcularımızın bu başarıları herkese örnek oluyor. Bölgemizde çok başarılı sporcular var, yeter ki ellerinden tutan olsun. Şanlıurfa'da aslında tenis organizasyonları için çok ideal bir yer çünkü hem sakin bir kent hem de iklimi bunun için elverişli. Burada neden uluslararası yarışmalar düzenlenmiyor? Bu tür etkinliklerde yabancı sporcular geliyor, bu hem turizm anlamında hem de sporcuların gelişimi açısından önemli. Kentimizin olumsuzluklarla değil, turizm ve sporla anılmasını istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi