Görüş Bildir

Ertuğrul Sağlam: "Kasımpaşa'yla görüşmedim"

Eskişehirspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Kasımpaşa Kulübü'yle görüştüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi, "Sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmüyorum" dedi.

Ertuğrul Sağlam:
Ertuğrul Sağlam, Zirve Üniversitesi'nin futbol turnuvasının açılışına katılmak üzere geldiği Gaziantep'te öğrencilerle bir söyleşi de yaptı. Futbolda altyapının önemli olduğunu ve Türk sporunun gelişmesi için buna ihtiyaç olduğunu ifade eden Ertuğrul Sağlam, bunun en güzel örneğinin ise Brezilya olduğunu kaydetti. 15 gün Brezilya'ya giderek incelemeler yaptığını ve altyapının önemini net şekilde gördüğünü anlatan Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu:
"Brezilya'da kendi geleceğim ve vizyonum açısından araştırmalarım oldu. Bizdeki futbola bakış anlayışıyla Brezilya çok farklı. Brezilya'da gördüm ki boşuna Brezilya olmuyor. Boşuna her yıl 3-5 futbolcuyu 40-50 milyon Euro’ya satmıyorlar. Önce alt yapıları hazırlıyorlar, futbolcunun yetişmesi gereken şartları yerine getiriyor, ondan sonra başarı bekliyorlar. Bizde ki gibi tersinden hareket etmiyorlar. (Önce başarı olsun, sonra yaparız) anlayışı yok. Orada düzgün bir şekilde futbolun nasıl geliştiğini, nasıl iyi futbolcu yetiştireceğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyorlar. Türk futbolunun gelişmesini istiyorsak, ülkemizde de yatırım yaparak altyapıyı mutlaka güçlendirmemiz gerekiyor."

"KASIMPAŞA İLE GÖRÜŞMEDİM"

Ertuğrul Sağlam, bir öğrencinin isminin son günlerde Kasımpaşa teknik direktörlüğü ile anıldığına ilişkin yönelttiği soruya ise şu cevabı verdi:
"Son günlerde Kasımpaşa kulübüyle beraber anılıyorum. (Başkanla yemek yedi), (masaya oturdu, toplantı yaptı) dediler. (Turgay Ciner’le öğle yemeği yiyor) dediklerinde ben kızımla ekmek arası döner yiyordum. Dolayısıyla böyle bir görüşme olmadı. Kasımpaşa’yla ilgili hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Buradan açık bir şekilde sizlerle de paylaşıyorum. Bundan sonraki dönemde de açıkçası sezon sonuna kadar çalışmayı düşünmüyorum. Bu süreçte kendimi geliştirmek, oyuncu portföyümüzü daha geniş hale getirmek, biraz da tabi aileme zaman ayırmak istiyorum"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi