Görüş Bildir

Evde varlar dışarda yok!

Amed Sportif Faaliyetler, sezonu geride bırakırken, çıkan istatistikler takımın iç ve dış sahada hayli ilginç sonuçlara sahip olduğu ortaya çıktı. 49 puanın 35’ini kendi sahasında aldı.

Evde varlar dışarda yok!

2012-2013 sezonunda 3.Lig’de şampiyon olarak 2.Lig’e yükselen Amedspor, bu ligdeki 6.sezonunu 49 puanla 8.sırada tamamladı. Sezon başında maddi sorunlarla gündeme gelen ve istediği transferleri yapamayan Amedspor, TFF neznindeki eski futbolcu ve teknik adam borçlarından dolayı kapalı olan transfer tahtasını son anda DTSO’nun sağladığı kaynakla açarak sezona başlayabildi. İlk yarıda maddi sorunlarla gündemden düşmeyen kulüpte yönetim ve teknik heyet değişikliği yaşandı. Yeni yönetimle beraber göreve Mehmet Budak’ın yönetimindeki teknik heyet geldi.

Yeni Statta Coşku Yakaladı

Sezonun ilk yarısında 24 puan toplayabilen Amedspor, maçlarını Yeni Diyarbakır Stadı’nda oynamaya başladıktan sonra gözler görülür bir yükseliş gösterdi. Yeni statta taraftarlarının coşkulu desteğiyle ayrı bir hava kazanan takım zirve adaylarına karşı elde ettiği flaş galibiyetlerle dikkat çekti.

İlk 5 sıradaki takımlarla olan puan farkının erken açılması ve bu takımların beklenen düşüşü gösterememesi üzerine Play-Off potasına giremeyen Amedspor, 2.Lig’e yükseldiği 2012-2013 sezonundan sonraki 6 sezonda 2 kez Play-Off’a kaldı, 4 sezonda ise Play-Off dışında kaldı.

İç Sahada Ayrı, Deplasmanda Ayrı

İç sahada rakiplerine ciddi bir üstünlük kuran Amedspor,11 galibiyet,2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak kendi evinde 35 puan topladı. İç sahada attığı 32 gole karşılık kalesinde 23 gol gördü. Deplasmanda ise 17 maçta 3 galibiyet,5 beraberlik ve 9 yenilgi alarak hanesine 14 puan yazdırabilen Amedspor,12 gol atıp 19 gol yedi.

Amedspor’un geride kalan sezonda öne çıkan yönü ise Mehmet Budak’ın yönetimindeki teknik heyetin genç futbolculara şans vermesi. 10 genç futbolcu forma giyerek dikkat çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi