Görüş Bildir

Fair-Play'e kırmızı kart

Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde fair-playlık tavır sergileyen futbolcuya hakem kırmızı kart gösterdi. Bu ilginç olay D.Üniversitesi-Barışspor karşılaşmasında yaşandı.

Fair-Play'e kırmızı kart
‘HOCAM ELLE KESTİM’ DEDİ,ATILDI Dicle Üniversitesi SKS’nin 3-0 önde götürdüğü maçın 35.dakikasında ceza alanı içinde meydana gelen pozisyonda D.Üniversitesi ekibinden Ramazan Akar topu elle kesti. Hakem korner kararı verirken,Barışspor’lu teknik adamlar ve futbolcuların penaltının es geçilmesi nedeniyle yoğun itirazları oldu. Futbol sahalarında ender görülen bir davranışa imza atan Ramazan Akar,hakeme ‘topu istem dışı olarak elle kestim’ diyerek Fair-Play’lık harekette bulundu. Bunun üzerine korner yerine penaltı kararı veren hakem Felat Tekeş, pozisyonda bariz gol şansı olduğu için kuralları uygulayarak Ramazan’a kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart kararı Barışspor teknik heyetinin bile itirazlarına neden olurken,sahaya giren Barışspor antrenörü Serdar Adıyaman,”Futbolcu dürüstlük örneği sergiledi. Onu niye cezalandırıyorsun?” diyerek kararı eleştirdi.

HAKEMİN KARARI DOĞRU MU DEĞİL Mİ? Bu olaydan sonra spor adamları ikiye bölünürken, bir kesim “Hakem kuralları uyguladı.Eleştirilemez” derken, bir diğer kesim de “Hakemin kararı kötü örnek oldu. Bundan sonra kimse böyle dürüstçe davranışlarda bulunmaz” görüşünü savundu.

D.Üniversitesi SKS antrenörü Hanifi Ergenekon ise futbolcusuyla gurur duyduğunu ve bu davranışın mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğini anlattı. Ergenekon,”Ramazan o pozisyonda dürüstçe davranmasa rakibin net penaltısı verilmeyecek ve hakem eleştirilecekti. Ama Ramazan doğru olanı yaptı. Tabi kurallara göre bariz gol şansı olduğu için kırmızı kart gerekir. Ama hakem bu konuda esnek olmalıydı. Hakem Ramazan’a kartı göstermeseydi eminim ki tüm gençler için Fair-Play’a teşvik olacaktı. Ramazan’la gurur duyduk. Maçı 4-2 kazandık ama bu hareket bize şampiyonluklardan daha değerlidir.” dedi.

Saffet AZBAY

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi