Görüş Bildir

Fenerbahçe liderlik peşinde! Fenerbahçe’nin rakibi Konyaspor

Zirve yarışı veren Fenerbahçe, Süper Lig'de bugün Torku Konyaspor'u konuk edecek. Son iki iç saha maçında galip gelemeyen sarı-lacivertliler, seyircisi önünde bu özlemini dindirme hedefinde.

Fenerbahçe liderlik peşinde! Fenerbahçe’nin rakibi Konyaspor

Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde bugün Torku Konyaspor'u konuk edecekFenerbahçe, seyircisi önünde kazanmak istiyor.

Ligde Kadıköy'de oynadığı Akhisar Belediyespor (2-2) ve Galatasaray (1-1) maçlarında öne geçmesine rağmen sahadan beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, Torku Konyaspor'a karşı 3 puanı hedefliyor.

Geçen hafta deplasmanda Osmanlıspor'u Alper Potuk'un tek golüyle geçerek zirveyi takibi sürdüren Fenerbahçe, 10 maçlık bölümde 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle, 21 puan topladı.

Kendi sahasında oynadığı son 11 maçta yenilmeyen, 8 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son mağlubiyeti geçen sezonun 21. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında yaşamıştı.

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman'ın çalıştırdığı Torku Konyaspor ise lige iyi bir başlangıç yapmasına rağmen son iki haftada galibiyet alamadı. Geçen hafta Gençlerbirliği'yle golsüz berabere kalan Konya temsilcisi bir önceki hafta ise Medipol Başakşehir'e deplasmanda 4-0 kaybetti. Kocaman'ın takımı 10 maçlık bölümde dörder galibiyet ve beraberlikle, 2 yenilgi alarak 16 puan topladı.

Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

MUHTEMEL İLK 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Nani, Alper (Volkan), Van Persie

TORKU KONYASPOR

Serkan, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet, Uğur İnceman, Ali Çamdalı, Traore, Holmen, Meha, Rangelov

TAKIMDA 4 EKSİK

Fenerbahçe'de Torku Konyaspor maçı öncesi 4 futbolcunun sakatlığı bulunuyor.

Geçirdiği operasyondan sonra rehabilitasyon çalışmalarını sürdüren Caner Erkin ile Ajax maçı öncesi sakatlanan kaleci Fabiano Ribeiro, maçta forma giyemeyecek. Abdoulaye Ba ile geçen hafta Osmanlıspor maçında sakatlanan Lazar Markovic'in de kadroda olması beklenmiyor.

Sarı-lacivertlilerde Mehmet Topal ve Josef de Souza sarı kart ceza sınırında. İki futbolcu maçta sarı kart görürse, 12. haftadaki Mersin İdmanyurdu deplasmanında forma giyemeyecek.

AYKUT KOCAMAN 910 GÜN SONRA KADIKÖY'DE

Sarı-lacivertli takımı 2010-2013 yıllarında çalıştıran Torku Konyaspor'un teknik direktörü Aykut Kocaman, 910 gün sonra Kadıköy'de maça çıkacak.

Fenerbahçe'yle futbolculuk döneminde gol krallığı ve şampiyonluk sevinçleri yaşayan Kocaman, teknik direktörlük hayatında ise kulüp tarihinin en başarılı çalıştırıcılarından biri oldu. Uzun yıllar kazanamadığı Türkiye Kupası'nı sarı-lacivertli takıma 2 sezon üst üste kazandıran Kocaman, ligde de bir şampiyonluk elde etti. Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye yarı final oynatarak kulüp tarihinin Avrupa'daki en önemli başarısını yakaladı.

Kocaman, sarı-lacivertli takımın başında Kadıköy'de çıktığı son maçta 12 Mayıs 2013'te Galatasaray'a karşı 2-1'lik galibiyet elde etti. Bu tarihten sonra Kadıköy'de ilk kez maça çıkacak Kocaman, eski takımına karşı Torku Konyaspor'un başında yer alacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi