Görüş Bildir

FETÖ’cü hakimler hakkında şok karar!

Yardımcılar dahil, 66 üst klasman hakemden 7’sinin FETÖ ile bağlantılı olduğu ileri sürüldü. TFF’nin tüm kurulları da dün topluca istifa etti.

FETÖ’cü hakimler hakkında şok karar!

Devletin tüm kademelerinde devam eden soruşturmalardaki toplu istifalara TFF kurulları da dahil oldu. Bu kapsamda Tahkim Kurulu, PFDK, UÇK, Etik, Kulüp Lisans, MHK, Temsilciler Kurulu, Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Engelliler Koordinasyon Kurulu ve Dış İlişkiler İcra Kurulu, ‘soruşturmanın selameti için’ istifalarını sundu. Gelişme, TFF’den duyuruldu. Suçsuz bulunanların görevlerine devam edeceği açıklandı.

FETÖ’cülerin haritası da hızla deşifre ediliyor. Özellikle hakem, gözlemci ve temsilciler içinde yoğun bir yapılanma tespit edildi. Süper Lig ve PTT 1. Lig’de maç yönetme hakkına sahip yardımcılarla birlikte toplam 66 hakemin 7’sinin FETÖ ile bağlantılı olduğu öne sürüldü. Alt klasmanda, bölge ve aday hakemler arasında da cemaate yakın çok sayıda isim bulunduğu ve incelemelerin sürdüğü öğrenildi. Emniyet ve bürokrasi mensubu çok sayıda temsilci görevden alınacak. İsmi şimdilik saklanan bu hakemlerin kimlikleri önümüzdeki günlerde açıklanacak. Söz konusu listelerin revize edilmesi bekleniyor.

Emniyet ve federasyon yetkililerinin ortak çalışmasında ilginç bir duruma da rastlandı. TFF’de çalışan 300 kişinin sahte TC kimlik numarası bildirdiği ortaya çıktı. Merkez ve taşra teşkilatında çalışan söz konusu kişilerin bilerek yanlış TC numaraları bildirdiği, ikinci etap çalışmalarda verilen numaralarla kimlik fotokopilerinin tutmamasıyla ortaya çıktı. Bu kişilerin görevlerine son verilecek.

(Amkspor)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi