Görüş Bildir

FIFA'dan Beşiktaş'a Uyarı

FIFA'dan Beşiktaş'a Uyarı

FIFA'dan Beşiktaş'a Uyarı

Beşiktaş'ta bazı futbolcular FIFA'ya başvurarak alacaklarını alamadıklarını resmi olarak bildirdikleri ve bu başvurular sonrası FIFA'nın Beşiktaş'a uy

Beşiktaş'ta yaşanan maddi sıkıntılar sebebiyle oyunucuların istenilen performansa çıkamadıkları, Siyah Beyazlı kulübün önemli gündem maddesi olarak bir süredir göze çarpıyor.

Son yıllarda oyunuculara yapılan ödemelerin gecikmesi neredeyse doğal bir hal almaya başlamış, takımdan gönderilen ve sözleşmesi feshedilen futbolcuların alacakları için FIFA'ya başvurmaları gereklilik haline gelmişti.

Siyah Beyazlı kulüpte yaşanan maddi sıkıntılar sonrası bir çok kez başkan Yıldırım Demirören veya yönetim kurulundan bazı üyelerin kendi hesaplarından ödeme yapması ve kulübün bankalar yerinde kişilere borçlanması yoluna gidilmişti.

Yıldırım Demirören başkanlığındaki son 8 yılda sıklıkla kullanılmaya başlanan bu yöntem sonucu Beşiktaş'ın kendi başkanına 80 milyon TL'den fazla borcu bulunuyor. Eski asbaşkanlardan Serdal Adalı'ya ise 10 milyon TL'ye yaklaşan bir borç birikmiş durumda. Bankalardan çekilen krediler, yayın gelirleri, sponsor ve stat gelirleri, UEFA'dan dönem dönem hak edilen gelirlerin yanı sıra yönetim kurulundaki yöneticilerin kendi hesaplarından aktardıkları paralar kulübün mali yapısını dengelemeye yetmiyor.

Son yapılan divan kurulunda kulübün borcunun 450 milyon TL'ye yaklaştığı açıklanmıştı. Rakamlar durumun iç açıcı olmadığını net bir şekilde gösterirken, oyuncuların böyle bir durumda kendilerine yapılacak ödeme için verilen sözlerin tutulmasını beklemek yerine, hak ettikleri alacaklarını resmi yollarda tahsil etme yoluna gittikleri öğrenildi.

Geçmiş yıllarda bir futbolcunun aktif olarak formasını giydiği kulübünden geçikmiş alacağını tahsil etmek için FIFA'ya başvurması çok karşılaşılan bir durum değildi. Ancak bugün Beşiktaş'ta özellikle yabancı oyuncuların birçoğu bu yöntemi tercih ediyor. Bugün itibarı ile yabancı futbolcuların neredeyse tamamı FIFA'nın gerekli birimine başvurarak Beşiktaş'tan bir süredir ödeme alamadıklarını beyan ettiler. Futbolcular avukatları aracılığı ile alacaklarını alamadıklarını resmi olarak belirtirken, önümüzdeki yıllarda yaşanacak daha büyük sorunlarda sözleşmelerini tek taraflı feshetme haklarına bile sahip olabilecekleri belirtildi.

Futbolcuların yaptıkları başvurular sonrası FIFA'nın Siyah-Beyazlı kulübe uyarı yazısı gönderdiği ve ödemelerin bir an önce yapılmasının istendiği vurgulandı. Gönderilen uyarı yazısında futbolcuların ödemelerinin en kısa sürede gerçekleşmemesi halinde durumun daha geniş kapsamlı bir inceleme ile altına alınabileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi