Görüş Bildir

Formaları bile yok!

Bingöl'de Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyeleri, futsal turnuvasına katılmak için futbol sahasında günlük kıyafetle antrenman yapıyor.

Formaları bile yok!

Bingöl Altı Nokta Körler Derneği tarafından kurulan Görme Engelliler spor kulübü üyeleri, futsal ve goalbaal oyunlarına hazırlanmaya başladı. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından önümüzdeki Kasım ayı içinde yapılması planlanan futsal ve goalbaal turnuvasına kendilerine has olan zilli topla hazırlandıklarını belirten Dernek ve Kulüp Başkanı Mücahit Korkutata, salon oyunlarına imkansızlıklar içinde sentetik sahada hazırlandıklarını söyledi.

Sentetik futbol sahasında antrenmanlarının sürdüğünü dile getiren Korkutata, “Görme engelli arkadaşlarımızla hem ilimizi hem de ülkemizi temsil etmek amaçlı spor kulübümüzü kurduk. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu üyesi olan derneğimiz, Kasım ayı içinde gerçekleşecek futsal müsabakasına katılmak amaçlı sentetik sahamızda hazırlanıyoruz. Sentetik saha engelli arkadaşlarımızın çalışma alanına uygun değil çünkü bu müsabakalara kapalı spor salonlarında hazırlanılıyor. Zor şartlar altında biz sentetik sahamızda hazırlıklar başlattık. Amacımız görme engelli olan arkadaşlarımıza başarı kazandırmak, sporda sosyal farkındalık oluşturarak, görme engellilerin zorlu hayatına dikkat çekerek ülkemizi temsil etmek” dedi.

“Oyuncularımızın spor kıyafetleri yok”

Turnuvaya hazırlanan oyuncuların sivil kıyafetlerle idman yaptıklarını dile getiren Korkutata, “Zor şartlar altında antrenman ve idmanlar yapıyoruz. Oyuncularımızın ayakkabı, eşofman ve birçok materyal ihtiyacı eksikliğine rağmen müsabakalara hazırlanıyor. Bu mücadelemizde sporu seven ve gençliği koruyan özellikle görme engellileri önemseyen kişilerden ciddi destekler bekliyoruz” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta bedensel engelli Ampute Milli Takımı’nın şampiyonluğuna benzer bir başarı yakalayacaklarına inandıklarını belirten Mahmut Polat ise, “Bingöl’de görme engelliler spor kulübünü kurduk. Maddi imkansızlıklardan dolayı spor malzemeleri ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Gerekli ihtiyaçların karşılanması için yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Ampute milli takımının başarısının benzerini bizde elde edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi