Futbol aşkı başkadır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Yeniköy Halı Sahasında Benusen ve Hasırlı mahallelerinde bulunan çocuklara yönelik olan toplam 12 takımın katıldığı Futbol Şenliği başladı.

Futbol aşkı başkadır
3 HAFTA DEVAM EDECEK Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Koordinatörlüğü’nün organize ettiği turnuva 3 hafta sürecek. Maçlarını Türkiye Futbol Federasyonu’na ait resmi hakemlerin yönettiği turnuva sonunda ilk dört takıma kupa, diğer takımlara ise katılım belgesi verilecek.

Turnuvaya katılan tüm çocuklara Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından forma, ayakkabı ve diğer spor malzemeleri verildi. Organizasyon öncesi çocukları tiyatroda buluşturan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, turnuva sonrası da çocuklara yönelik sinema gösterimi yapacak. Yine önümüzdeki ay çocuklara yönelik tüm mahallelerde spor şenliği de düzenlenecek.

‘ÖZGÜVEN DUYGUSU YARATIYOR’ Turnuvayı izleyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muazzez Onuk Özder çocuklarda paylaşım, dayanışma ve öz güven duygusu yarattığı için bu tür organizasyonları çok önemsediklerini belirtti. Amaçlarının çocuklarda takım ruhunu oluşturarak içlerindeki pozitif enerjiyi açığa çıkarmak olduğunu söyleyen Özder, “Turnuvada temel vurgumuz sporun barışa hizmet etmesidir. Bunun için bu tarz çalışmaları önemsiyoruz ve bundan sonra bu tür turnuvaları genelleştirerek devam ettirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

MİNİK FUTBOLCULAR   BÜYÜLEDİ Günün maçlarında mücadele eden Galatasaray-Kral spor, Diyarbakır Yıldızları-Amedspor, Hançepekspor-Aslanspor, Ben u Sen Kralları-Kral Amedliler, Yedikardeşler-Amed Kaplanları, Ben u Sen-Kartallar maçlarında günün galipleri; Diyarbakır Yıldızları, Hançepekspor, Amed Kaplanları, Kartallar, Kral spor, Kral Amedliler oldu. Galip gelen takımlar ayrıca önümüzdeki hafta kendi aralarında final maçları oynamaya hak kazandılar.

Kaynak: Diyarbakır Söz