Görüş Bildir

Futbola yakışmadı

Yeşil-Kırmızılı kulüp, Erzurumspor deplasmanında orta hakem ve rakip takımın taraftarlarının sergilediği tutumun futbolla yakışmadığını ifade ederek, "faşizan bir tutumla karşı karşıya kaldık" denildi.

Futbola yakışmadı

Spor toto 2. lig beyaz gurup takımlarından Amedsportif Faaliyetler Kulübü başkanı Nurullah Edemen, kritik Erzurumspor rovahş maçı öncesi açıklama yaptı. Açıklamasında Edemen şöyle dedi;  “İnsanın yaşamında yaptıklarından dolayı onur ve gurur duyacağı işler olmalı. İşte bende bütün baskı, ötekileştirme, fiziksel ve ırkçı saldırılara rağmen, bir spor kulübü olmaktan çok daha öte duygular besleyen ve duruş sergileyen sporcusu, teknik heyeti, çalışanı ve en önemlisi milyonları aşan taraftarı kitlesi olan amedspor kulübünün başkanı olmaktan, bu kuruma ve halka hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Benim bu kulüpte görev almama öncelik yapan herkese de ayrıca teşekkür ederim. Biz bu işe baş koyduk ve günün sonunda herşeye rağmen kazanan biz olacağız.

FAŞİT KELİMELER

Erzurum belediye sporun bizi yenmesinden dolayı bir çok kulübün rakibimizi tebrik ederken kullandığı faşist kelimeler içerikli mesajlar içinde, bekleyin sıra sizede gelecek.Biz yola çıkarken demiştik direne direne kazanacağız. Evet direndik hemde birçok yapılana karşı direndik ve kazanacağız. Salı günü şılbe ‘de kalan ufak bir hesabı da görüp yola devam edeceğiz.

ŞAİBENİN YER ALDIĞI BİR MAÇ

"Amedsyor'un Teknik Direktörü Taner'de Erzurumspor karşısında alınan sonucu değerlendiren bir açıklama geldi. Yeşil-Kırmızılı ekibin teknik patronu şöyle dedi;

Deplasmanda oynadığımız Erzurum BB maçında almış olduğumuz mağlubiyetten ötürü üzgünüz. Bu maçta bana göre hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maçı kısaca gerçekçi bir şekilde analiz edelim. Maçtan önce Erzurum teknik heyetine ve yönetimine göstermiş olduğu yakın ilgiden, dostluklarından ötürü teşekkür ederim. Ayrıca çok sıkı güvenlik önlemi alan emniyet güçlerine de teşekkürler. Buraya kadar her şey güzel. Her şeyin çirkinleştiği ve şaibenin girdiği yer futbol sahası..!

Bana göre mağlubiyetin ana sebebi, 20 bin taraftarın çirkin ve ayrıştırmacı tezahüratları ve maçın hakeminin onlara uyması. Hakemin vermiş olduğu kararlar, maçın çok önüne geçmiştir. Biz dün bir maç kaybettik. Helal hoş olsun ama turu kaybetmedik..! Bu tur Diyarbakır’dan geçecek. Öyle 20 bin kişiyi arkana alarak hakemi etkileyip yanına alacaksın, maç kazanacaksın. 20 bin kişi ile körpecik çocuklara ayrıştırmacı tezahürat yaptıracaksın, ana avrat, soy sop küfredeceksin, sonra da Amedspor’u yendik, avantajlıyız diyeceksin.

90 DAKİKA BOYUNCA KÖTÜ TEZAÜRAT

Ben yine de içim kan ağlayarak da olsa, adam gibi önce sevgili hocam Kemal Kılıç’ı tebrik ettim daha sonra insandır hata yapar diye düşündüğüm maçın hakemi Süleyman Abay’ı ve ekibini tebrik ettim. Fakat 90 dakika boyunca kötü tezahüratta bulunan ve kardeşliğimizi bölmeye çalışan Erzurumspor taraftarı çok ayıp etti; bunu da belirtmek isterim.

Şimdi biz ne yapacağız? Her zaman olduğu gibi yönetimimiz, taraftarımız, biz teknik heyet ve futbolcular hem sahada hem saha dışında Amedspor’a yakışır bir şekilde misafir edip Erzurumspor’a o sahayı dar edecek ve inşallah finale adımızı yazdıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi