Görüş Bildir

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde çıkış arayacak

Rakibine karşı Kadıköy'de 17 yıldır kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, hem Fenerbahçe deplasmanındaki bu şanssızlığı kırmak hem de son haftalarda aldığı yenilgileri telafi etmek için sahada olacak.

Galatasaray, Fenerbahçe derbisinde çıkış arayacak

Türk Telekom Arena'da oynadığı son 2 iç saha maçında Trabzonspor ve Medipol Başakşehir'e kaybederek zirve yarışında darbe alan Galatasaray, haftaya 20 puanla 3. sırada girerken, 18 puanla 5. durumda bulunan Fenerbahçe'nin altına düşme tehlikesiyle de karşı karşıya.

GALATASARAY'IN YENİLGİYE TAHAMMÜLÜ YOK

Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir'in 6 puan gerisine düşen Galatasaray'ın, Fenerbahçe karşısında yenilgiye tahammülü yok.

Fenerbahçe derbisinde olası yenilginin ağır sonuçlarıyla karşılaşmak istemeyen sarı-kırmızılı takım, tamamen galibiyete odaklanmış durumda.

Zirve ile farkın açılması ve rakibi Fenerbahçe'nin de altına gerileme tehlikesiyle karşı karşıya olan Galatasaray, 3 puan alarak tüm bu olumsuz senaryoların dışında kalmaya çalışacak.

DEPLASMANDA NAMAĞLUP

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi ligde çıktığı 5 deplasman maçında da yenilgi yüzü görmedi.

Bu sezonki 2 yenilgisini de iç sahada alan Galatasaray, rakip sahada oynadığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Dış saha maçlarında bu sezon Akhisar Belediyespor (3-1), Kayserispor (1-1), Beşiktaş (2-2), Gençlerbirliği (1-0) ve Adanaspor (1-0) ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, 11 puan topladı.

Yasin Öztekin dönüyor

Galatasaray'ın Adanaspor ile oynadığı maçta oyundan alınmasına tepki göstermesinin ardından kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, Fenerbahçe derbisi öncesi affedilerek yeniden forma giyme şansı yakaladı.

Cezalı olması nedeniyle Medipol Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, Fenerbahçe müsabakasında teknik direktör Jan Olde Riekerink'in tercihleri arasına girebilir.

Geride kalan 10 maçın 8'inde süre alan ve 7'sine ilk 11'de başlayan Yasin'in ligde 2 golü bulunuyor.

KADIKÖY'DE DEPLASMAN HASRETİ 6 YIL SONRA BİTİYOR

Spor Toto Süper Lig ekipleri Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki maçlarda taraftarlar için uygulanan deplasman yasağının sona ermesiyle, sarı-kırmızılı futbolseverler 6 yıl sonra Kadıköy'de bir derbiyi izleyebilecek.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe deplasmanında en son, 2010-2011 sezonunun 9. haftasında 24 Ekim 2010 tarihinde yapılan derbiyi takip etmişlerdi. Aradan geçen 2 bin 219 günün ardından Ülker Stadı yeniden Galatasaray taraftarlarını konuk edecek.

Uygulamanın 2011-2012 sezonunda başlatılmasının ardından, ilk olarak Süper Lig'in 11. haftasındaki Beşiktaş-Galatasaray müsabakasına rakip takım taraftarı alınmazken, 5 yıl sonra deplasman yasağına son verildi ve yine bir Beşiktaş-Galatasaray derbisinde konuk ekip taraftarları için yer ayrıldı.

TARAFTARLAR KADIKÖY'E OTOBÜSLE GİDECEK

Derbi maçta Galatasaray taraftarı için Ülker Stadı'nda 2 bin 300 kişilik yer ayrılırken, sarı-kırmızılı futbolseverler Kadıköy'e otobüslerle geçecek.

Yarın öğleden sonra Türk Telekom Arena'da buluşacak Galatasaray taraftarları, buradan yaklaşık 40 otobüsle Kadıköy'e hareket edecek.

Kulüp başkanı Dursun Özbek de Fenerahçe derbisi için Ülker Stadı'na taraftarlarla birlikte geçeceğini açıklamıştı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YÜKSEK OLACAK

Uzun bir aradan sonra rakip takım taraftarının da statta izleyebileceği derbide güvenlik önlemleri üst seviyede olacak.

Özellikle Galatasaray taraftarlarının geliş güzergahında önlemlerin üst seviyede olacağı öğrenilirken, stat içinde ve çevresinde polis ile özel güvenlik görevlilerinin yoğun görev yapacakları aktarıldı.

EREN DERDİYOK GOLE HASRET

Bu sezon ligde kaydettiği 5 golle Galatasaray takımının en skorer ismi konumunda bulunan Eren Derdiyok, son haftalarda beklentilerin altında kaldı.

İlk haftalarda attığı şık gollerle dikkati çeken Eren, geride kalan son 5 lig müsabakasında gol üretemeyerek kısır bir döneme girdi.

Geride kalan 10 lig maçının tamamına ilk 11 başlayan ve forvet pozisyonunda alternatifsiz durumda bulunan Eren, Fenerbahçe önünde sarı-kırmızılı taraftarların en fazla beklenti içinde olduğu oyuncu konumunda.

GÖZLER BRUMA'DA OLACAK

Bu sezon Galatasaray takımının en dikkati çeken ismi olan Armindo Bruma, Fenerbahçe derbisinde de ön planda olacak.

Sergilediği futbol ve attığı kritik gollerle beğeni toplayan Portekizli genç oyuncu, Fenerbahçe önünde sarı-kırmızılı takımın en etkili silahlarından biri durumunda.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in değişmez isimlerinden biri olan Bruma, geride kalan 10 lig maçına da ilk 11'de başlayıp, rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Portekizli oyuncu, 4 golü de deplasman maçlarında kaydederken, 3 asistle de ön plana çıktı.

CAROLE CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da Fenerbahçe derbisi öncesi Lionel Carole sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde oynanılan Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarında sarı kart gören Bruma,  derbide de sarı kart alması durumunda cezalı duruma düşecek ve 12. haftadaki Bursaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

GALATASARAY, OTELDE KAMPA GİRECEK

Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla tamamlayacak Galatasaray takımı, ardından otelde kampa girecek.

Antrenmanın ardından kulüp başkanı Dursun Özbek'e ait olan ve Gayrettepe'de bulunan otele geçecek olan sarı-kırmızılı ekip, maç günü de buradan Kadıköy'e hareket edecek.

BASININ İLGİSİ YÜKSEK

Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yerli ve yabancı medya mensuplarının ilgisi her zamanki gibi yine yüksek oldu.

Müsabakaya, 167 yazar ve muhabir, 26 kameraman, 72 de foto muhabiri olmak üzere toplam 265 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi.

Akreditasyon yaptıranlar arasında, Çin, Norveç, Hollanda, Avusturya ve İtalya'dan 8 medya mensubunun da bulunduğu ifade edildi.

MUHTEMEL KADRO

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde teknik direktör Jan Olde Riekerink'in takımını nasıl bir formasyonla saha süreceği merak konusu.

Riekerink'in özellikle savunmanın orta ikilisinde değişiklik yapabileceği öne sürülürken, bağırsak enfeksiyonu geçiren Lukas Podolski'nin son durumu ise akşam yapılacak antrenmanın ardından netlik kazanacak.

Hollandalı teknik adamın Fenerbahçe maçına takımını Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya (Serdar Aziz), Hakan Balta, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Podolski (Yasin Öztekin), Sneijder, Bruma ve Eren Derdiyok 11'iyle çıkarması bekleniyor.

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi