Görüş Bildir

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Borç 500 milyon Dolar

Galatasaray’ın Ekim ayı Divan Kurulu toplantısında başkan Dursun Özbek, 22 Ekim'deki Olağanüstü Genel Kurul öncesi divan kurulu üyelerine bilgi verdi ve uzun bir konuşma yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: Borç 500 milyon Dolar

Dursun Özbek, "Tarihimizin en önemli genel kuruluna gidiyoruz. Gelir ve giderlerimizin göründüğü tabloda özet olarak, Galatasaray'ın toplamda 168 milyon Euro masrafı var. 150 milyon Euro da geliri var. Sadece ben değil uluslararası kurumlar da söylüyor, Galatasaray Türkiye'nin en yüksek gelirini elde eden spor kulübü. Bu tablo kolay gibi, 168 milyon gidere 150 milyon gelir. Ancak daha önceden gelirler harcanmış ise iş zor. Finansman giderlerinde 38 milyon Euro gider var. Bu, şu demek; borçlanmanızı finansal kuruluşların dışında yaparsanız işiniz kolay. Çok önemli sponsor gelirleri temlik edilmiş 2020'ye kadar. Naklen yayın gelirleri 2019'a kadar.

Bu ikinci genel kurulda başka bir şey getireceğiz. Sizden önceki yönetim her şeyi tüketmiş, yeni kaynaklar arayışına giriyorsunuz ve yeni kaynak arayışları yönetimlerin performansını da etkiliyor. Böyle borç ve faiz sarmalındaki en son borç 1,5 milyar TL. Yani 500 milyon Dolar borç var. Bunun 250 milyon Dolar'ı finansal kurumlara. Bu borç sarmalından çıkmamız gerek. Her sene 38 milyon Euro civarında ödenen borç ve faiz sarmalı kurumu kökünden sarsar. Birbirimizi ikna ederek ne yapmak istediğimizi ortaya koymak istiyorum" dedi.

OTEL İNŞAATI ACELEYE GETİRİLMİYOR

"Otel projesinin Galatasaray'a külfeti olmayacak ben kefilim. Turizmin içinde bulunduğu durumu düşünerek inşaatı aceleye getirmedik. Galatasaray'ın UEFA'dan ceza alacağını söylemek haksızlık. UEFA'nın tüm kriterlerine yani bizi zorlamalarına uyum sağlamaya yaklaştık. İyi ki de UEFA'nın bu zorlamaları var. Ceza almamız söz konusu olmayacak. "

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi