Görüş Bildir

Galatasaray’ın efsanesi Popescu hapisten çıktı

Transferde usulsüzlük yapmak ve vergi kaçırmak gerekçesiyle yaklaşık 1,5 yıldır ülkesi Romanya'da hapiste bulunan eski Galatasaraylı futbolcu Gheorghe Popescu, şartlı tahliye edildi.

Galatasaray’ın efsanesi Popescu hapisten çıktı

Romanya basınında yer alan haberlerde, Dinamo Bükreş, Rapid Bükreş, Otelul Galati ve Gloria Bistrita kulüplerinin 1999-2005 yıllarında gerçekleştirdiği 12 transferde usulsüzlük yaptığı ve vergi kaçırdığı suçlarıyla geçen sene 3 yıl bir ay hapis cezasına mahkum edilen 48 yaşındaki Popescu'nun serbest bırakıldığı bildirildi.

Hapiste 570 gün geçiren Popescu, toplumsal fayda içerikli kitaplar yazdığı gerekçesiyle de 211 gün ceza indirimi aldı. Böylece bin 137 günlük cezasının 3'te 2'sini tamamlayan eski Rumen futbolcu, şartlı tahliye olma hakkı elde etti.

Tahliye kararının ardından açıklamada bulunan Popescu, cezaevinde hayatının en kötü dönemini geçirdiğini ifade ederek, "İlk iş olarak hayatını kaybeden babamın mezarını ziyaret edeceğim. Sonrasında tüm zamanımı çok özlediğim ailemle geçirmek istiyorum" diye konuştu.

Popescu ve aynı suçtan yargılanan 7 kişinin, aralarında 2003'te Galatasaray'a imza atan Florin Bratu'nun da yer aldığı transferlerde 1,7 milyon avro vergi kaçırdıkları ve farklı miktarlarda transfer bedeli ödeterek kulüpleri 10 milyon avro zarara soktukları belirtiliyordu.

Galatasaray'ın yanı sıra Barcelona ve Tottenham gibi Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde de forma giyen Rumen spor adamı, sarı-kırmızılıların UEFA Kupası'nı aldığı 2000 yılındaki takımın efsane kadrosunda da yer alıyordu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi