Görüş Bildir

Gaziantepspor'dan Kural Hatası

Gaziantepspor, Trabzonspor yabancı kontenjanını aşarak 7 yabancı oyuncuyla sahada mücadele etti.

Gaziantepspor'dan Kural Hatası

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor, Trabzonspor maçında sahada en fazla bulunması gereken 6 yabancı oyuncu kontenjanını aştı.

Karşılaşmanın 61. dakikasında Cenk'in yerine İsmael Sosa oyuna dahil olunca Gaziantepspor yabancı oyuncu kontenjanını aşarak 7 yabancıyla mücadele etmeye başladı.

4 dakika sonra Bulgar oyuncu Popov'un yerine Turgut Doğan Şahin oyuna girince Gaziantepspor, tekrar 6 yabancıyla oyunda mücadelesini sürdürdü.

Karaman: "Hata Olmuştur"

Teknik Direktör Hikmet Karaman, maçın ardından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sahada 7 yabancıyla oynadıklarını belirtti. Karaman, şöyle konuştu:

"Ben hangi takımda çalışırsam çalışayım maçlardan önce benimle çalışan ekibe kulübün sorumlusuna bu konuda bilgi veririm. Sorumluluğu onlara bırakırım. Maç içerisinde bir hata olmuştur. Onun için fazla teferruata gerek yok. Maçla ilgili yorum yapmak çok saçma bir şey olur. Onu fark ettikten sonra iş işten geçmiş oldu. Nihayetinde Trabzonspor, iyi bir maç çıkarıp bizi yenmiş oldu."

Fenerbahçe de Yapmıştı

Lig tarihinde yabancı kontenjanı sınırını aşması nedeniyle hükmen yenik sayılan ilk takım Fenerbahçe olmuştu.

Sarı-lacivertliler, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde, şampiyonluğa ulaştığı 2000-2001 sezonunun 5. haftasında, 16 Eylül 2000 tarihinde yönetmeliklere aykırı olarak 6 yabancı oyuncuyu aynı anda sahaya sürdü.

Aynı anda 5 yabancı oyuncunun sahada bulunabildiği söz konusu sezonda sarı-lacivertli takımda 64. dakikada Türk statüsünde oynayan Elvir Balic'in yerine Milan Rapaiç'in oyuna girmesiyle sahada 6 yabancı oyuncu bulundu.

Bu durumda futbol federasyonunun 5+1 kuralını ihlal eden sarı-lacivertliler, federasyon kararıyla 3-0 hükmen mağlup ilan edildi.

Fenerbahçe'nin İnönü Stadı'nda ezeli rakibi Beşiktaş'a sahada 3-0 yenildiği maçın sonucu federasyon kararıyla da aynı şekilde 3-0 tescil edilmişti.

Karşılaşmayla ilgili kararı da Futbol Federasyonu verecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi