Gloria Ironman 70.3'ün basın toplantısı yapıldı

Dayanıklığın Sınandığı, her etabı ayrı bir heyecan ve mücadeleye sahne olan, Ironman'in, Avrupa, Güney Afrika ve Orta Doğu Ceo'su Thomas Dieckhoff yarışma öncesi yapılan basın toplantısında "Türkiye, spora olan düşkünlüğü ve misafirperverliği ile bilinmektedir. Bizde bu etkinlik vesilesiyle bunları tüm Dünya'ya göstermek istiyoruz" dedi.

Gloria Ironman 70.3'ün basın toplantısı yapıldı

Thomas Dieckhoff "gloria ıronman 70.3 Türkiye etkinliğinin bu eşsiz yerde, Turizm ve Spor için mükemmel olan bu şehirde gerçekleştirilmesinden dolayı son derece mutluyuz. Türkiye, Spora olan düşkünlüğü ve misafirperverliği ile bilinmektedir. Bizde bu etkinlik vesilesiyle bunları tüm Dünya'ya göstermek istiyoruz. Bu yarışma içinde verilen destekleri gördükçe de ne kadar doğru bir karar aldığımızı anlıyorum. Benim bu yarışa katılma sebebim ise; Türkiye'nin yeni yarış destinasyonu olması, hava koşullarının güzelliği ve 2015 yılının son yarışının gloria ıronman 70.3 Turkey yarışı olması" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN ZORLU TRİATLON YARIŞI OLAN IRONMAN'İ GLORİA HOTELS VE RESORTS ADI ALTINDA TÜRKİYE' YE GETİRMEMİZİN HEYECANINI YAŞIYORUM"

Gloria Sports Arena tarafından, düzenlenecek olan Gloria Ironman'in 70.3 basın toplantısında konuşan bir diğer isim ise Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir "Dünyanın en zorlu Triatlon yarışı olan Ironman'i Gloria Hotels ...Resorts adı altında Türkiye' ye getirmemizin heyecanını yaşıyorum" dedi. Özdemir "Yaz turizmi ile beraber kış turizmi ve Spor turizminin gelişmesi için de gloria ıronman 70.3 Turkey, Antalya için büyük fırsat olacaktır. Dayanıklılığın sınandığı, güç ve konsantrasyon yarışı olan Ironman'in yıllar boyunca gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yarışa 2016 yılında bende katılacağım. 60 farklı ülkeden gelen 1500'e yakın yarışmacıya başarılar ve konsantrasyon diliyorum" şeklinde konuştu.

"SEZONU SONLARDIRMAK İÇİN GLORA IRONMAN'İN MÜKEMMEL BİR YARIŞ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

2013 Ironman Dünya Şampiyonu, 2015 Afrika Şampiyonu ve 2011/2012/2013 Ironman Franşa Şampiyonu olan Frederik Vanlierde ise "Türkiye'ye ilk kez gelişim değil. Daha önce de daha kısa yarışlar için Türkiye'ye geldim. Türkiye, Avrupa'dan gelecek katılımcılar için gerçekten çok yakın lokasyona sahip. Gloria Sports Arena'yı çok beğendim. Sporcular için mükemmel imkanlar sunuyorlar. Özellikle yüzme ve koşu pistleri çok iyi. Sezonu sonlardırmak için Glora Ironman'in mükemmel bir yarış olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"GLORİA SporTS ARENA'DA İSE ANTRENMAN İÇİN HER OLANAK VAR"

Gloria Ironman'in 70.3'ün basın toplantısında konuşan İtalyan Profesyonel Atlet ve Ironman 4 kere Elite Şampiyonu, 8 kere İronman 70.3'te ilk 3'e giren Alberto Casadei "Antalya şehri ve Gloria Sports Arena hem profesyonel Sporcular hem de amatör Sporcular için mükemmel bir destinasyon. Bölgenin mevsimsel özelliklerinden dolayı burada her daim antrenman ve yarış yapılabilir. Tüm sezon yarışılabilir burada. Çok iyi imkânlara sahip Gloria Sports Arena'da ise antrenman için her olanak var" değerlendirmesinde bulundu.

IXXALP Ironman'in sahibi Andreas Wernig ise "Antalya'ya gelip, bu şehri ve Gloria Sports Arena'yı gördüğümde Ironman yarışının burada olması gerektiğine kesin karar verdim. Ve işlemleri başlattık. Avrupa da şu an kış yaşanırken, Antalya antrenman, kamplar ve yarış için bizlere mükemmel bir ortam sunuyor. Yarışın çok iyi geçeceğine ve bu yarıştan sonra Ironman yarışçılarının antrenman için özellikle Antalya'yı ve Gloria Sports Arena'yı tercih edeceğini düşünüyorum"

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz