Görüş Bildir

Göztepe'nin stat tepkisi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ne yapmayı planladığı 15 bin kapasiteli yeni stada taraftarın gösterdiği tepki giderek artıyor. Sarı kırmızılılar, bakanlığın belirlediği kapasitenin kendilerine yetmeyeceğini ve Gürsel Aksel Tesisleri'nde çalışan altyapı takımlarının nerede çalışacağının netleşmediğini ileri sürdü.

Göztepe'nin stat tepkisi

Göztepeliler, dün sabah itibariyle tesislere asılan inşaat tabelasına önce '25 bin dedik bilader' pankartını asarak tepkilerini dile getirdi, ardından TOKİ'nin tabelalarını söküp, alana 'Gürsel Aksel onurdur, şereftir' yazılı dev pankartı astı. Eylemlerine tezahürat ve meşalelerle devam eden sarı-kırmızılılar olaysız dağıldı. Başkan Mehmet Sepil ise konu hakkında daha sonra bir açıklama yapılacağını söyledi.
Halen Gürsel Aksel Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren altyapı takımlarının boşaltma kararı alınması halinde İzmirspor'un İnciraltı Tesisleri'ne taşınması gündeme geldi. Yeni altyapı tesisi için arazi arayışlarına başlayacak yönetimin, İzmirspor'la temasa geçtiği belirtildi. Kurmayların yeni tesis yapılıncaya kadar altyapının merkeze en yakın olan İnciraltı'nda faaliyet göstermesini istediği ifade edildi. Başkan Sepil, daha önce yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti:
"15 bin kişilik stat Göztepe'ye yetmeyecektir. Gönlümüz stadın 25 bin kişi kapasite ile Uzundere'ye yapılması taraftarı. Ancak Bakanlık Gürsel Aksel'e de bir stat yapacaksa engel olamayız. Yeter ki iş yapılsın. Fakat altyapımızın nereye taşınacağı konusunda belirsizlik var. Önce bunu çözmeliyiz."

KARŞIYAKA PİKNİKLE UĞURLADI

Göztepe ve Karşıyaka'ya inşa edilecek 15 bin kişilik stat projelerine, ezeli rakiplerden farklı tepkiler geldi. Göztepeliler, Gürsel Aksel Stadı'na planlanan tesisi sert şekilde protesto ederken, Karşıyakalı futbolseverler ise yıkımına başlanan Yalı'dakti stadı piknikle uğurladı. Aileleri ile son kez Yalı'da buluşan Karşıyakalı taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu. Mangal patisinin ardından halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma yarışı gibi etkinlikler düzenleyen yeşil-kırmızılılar bol bol fotoğraf çektirip tarihi tesise veda etti.

GÖZTEPE'YE VARGAS ÖNERİLDİ

Gelecek sezon mücadele edeceği PTT 1'inci Lig'de iddalı konuma gelmek isteyen Göztepe'de takımdan ayrılan futbolcuların büyük bölümü netleşirken, yeni isimler merakla beklenmeye başlandı. Torku Konyaspor'dan sağ bek Benjamin Fuchs ve Uğur İnceman ile Adanaspor'dan Tiago gibi isimleri listesine alan sarı kırmızılılara Balıkesirspor'dan ayrılan Roland Vargas'ın önerildiği belirtildi. Bu sezon Balıkesirspor'da 25 Süper Lig maçına çıkan Venezuelalı futbolcu, Milli Takım'a gitme gerekçesiyle Balıkesirsporla iplerini kopardı. Orta sahadan görev yapan 28 yaşındaki futbolcu için son kararı teknik direktör Metin Diyadin verecek.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi