Görüş Bildir

Hakkari'de kadınlar futbolda söz sahibi oldu

Hakkari'nin kadın futbol takımı Hakkarigücü, mücadele ettiği ligde sergilediği performansla takdir topluyor.

Hakkari'de kadınlar futbolda söz sahibi oldu

Hakkari'de yaklaşık 8 yıl önce kurulan ve 25 futbolcusu bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 2. Lig 2. Grup takımlarından Hakkarigücü, başarısıyla adından söz ettiriyor.

Grubu ikinci sırada tamamlayarak play-off turuna katılmaya hak kazanan Hakkarigücü, kenti Kadınlar 1. Lig'de temsil etmeyi hedefliyor.

- Timur: "Kadınların futbol oynaması anormal görünüyordu"

Takımın antrenörü Cemile Timur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımı kurarken zorluklarla karşılaştıklarını anlattı.

"İlk aşamada sıkıntılar yaşadık. Çünkü bir kız çocuğunun futbol oynaması, şort giymesi anormal görünüyordu." diyen Timur, şöyle konuştu:

"Kızlarımızın başarısı ve TFF Kadınlar 2. Lig'e kadar yükselerek mücadele etmesi herkes tarafından takdirle karşılandı. İlimizde bu durum artık normal görünmektedir. Şu anda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Geçmişe dönük baktığımız zaman bayağı gelişmeler oldu. Şu an tribünlere baktığımız zaman kadınlar gelip futbol izliyor, oyuncularımızın aileleri gelip futbol izliyor. Bu da bizim için çok önemli."

Takımın, Doğu Anadolu Bölgesinin de ilk kadın futbol takımı olduğunu ifade eden Timur, kendilerinden sonra bölgede kurulan takım sayısının 10'a yükseldiğini vurguladı.

- Aysel Ediş: "Birbirimize destek olduk"

Takımda 8 yıldır forma giyen Aysel Ediş de ilk yıllarda kendilerine tepki gösterenlerin şimdi destek verdiğini ifade ederek, "Futbol oynadığımızda 'kadın nasıl futbol oynar' şeklinde tepkiler alıyorduk ama biz kimseyi dinlemedik. Arkadaşlarımızla birbirimize destek olup futbol oynadık." diye konuştu.

Emine Demir ise memleketinde ilk kez futbol oynamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Hakkariliyim ama burada ilk defa futbol oynama şansı buldum. Daha önce Malatya, Mersin, Adana gibi 1. Lig takımlarında oynadım. En son da Trabzon'da forma giydim. Ondan sonra da kendi memleketimize transfer olduk. Hakkari'de futbol oynamanın ayrı bir özelliği var. Ailen ve arkadaşların seni izlemeye geliyor. Özellikle bu bölgede kadınların da spora ve aktivitelere katılmasını istiyoruz."

- Güldal: "Takımımız inşallah 1. Lig'e yükselen takımlardan biri olacak"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal da kadın futbol takımının büyük başarı elde ettiğini dile getirdi.

"Hakkarigücü futbol takımımız kurulduğu günden bu yana yüzlerce genç kızımızı bu spora yönlendirdi." ifadesini kullanan Güldal, şunları kaydetti:

"Şu an bu takımımızın bünyesinde yetişip, Beden Eğitimi Yüksek Okullarına kazandırdığı kızlarımız oldu. 2. Lig'de mücadele eden takımımız, ikinci sırada bu ligi tamamlayarak play-off turuna katılma hakkı elde etti. Burada 4 takımımız mücadele edecek. Bunlardan ikisi 1. Lig'e yükselecek. Takımımız inşallah 1. Lig'e yükselen takımlardan biri olacak. Şu an kulübümüzün şansı yüksek. Futbol zor branşlardan biri. Bugüne kadar ilimizde bu kadar yüksek performans gösteren fazla takımımız olmadı."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi