Hakkari'de sokak basketboluna yoğun ilgi

Hakkari’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen '3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası' final maçıyla sona erdi.

Hakkari'de sokak basketboluna yoğun ilgi

Hakkari Valiliği bahçesinde başlatılan 84 sporcu ve 24 takımın katıldığı turnuvanın final müsabakalarını Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Yakup Aktaş ve çok sayıda kişi izledi.

Oldukça heyecanlı geçen müsabaka sonunda Gençler Kategorisinde 1'inci olan Yenilmezler Takımı'nın kupa ve madalyasını İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Korkmaz, 2'nci Kartallar Takımı'nın kupa ve madalyasını İl Emniyet Müdürü Dilberoğlu, büyükler kategorisinde 2'nci olan Sebra Takımı'nın kupa ve madalyasını Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayanç ve 2016-2017 Hakkari Şampiyonu Tekyurek Takımı'nın kupa ve madalyasını ise Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak verdi.

Sokak basketlolunu izlemeye gelenler, Hakkari'nin bu tür sosyal  ve sportif aktivitelere  ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu etkinliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz. Sayın Valimiz bu konuda gençlere büyük önem veriyor. İlimizde daha güzel aktivitelerin yapılmasını istiyoruz.Burda çok yetenekli gençler var. Yeterki imkan sağlansın başaramayacakları hiç şey yoktur" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz