Haydi çocuklar! Yaz okulu başlıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yüz döneminde açılan yaz spor okullarında bu yıl 22 branşta faaliyet gösterilecek. 21 Mayıs'tan bu yana devam eden kayıtlara büyük bir ilgi gösteriliyor..

Haydi çocuklar! Yaz okulu başlıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü A.Latif Umut, İl Spor okullarındaki amacın maddi imkanı olmayan gençlere ücretsiz spor yaptırmak olduğunu söyledi.

Umut, “Sporu toplumumuzun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için öncelikle çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, onları kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kendini kontrol edip, kurallara uyan, erdemli, elit sporcular olarak yetiştirmektir” dedi.

 

AÇILACAK BRANŞLAR

İl Spor Merkezleri’nin açılışı 29 haziran 2012 cuma günü törenle yapılacak. İl spor merkezlerinde; (atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, bedensel engelliler basketbol, cimnastik, dağcılık, hokey, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick-boks, masa tenisi, satranç, taekwondo, voleybol, wuşu, tenis, okçuluk ve yüzme branşlarında faaileyet gösterilecek.

 

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR İSE ŞÖYLE:

1 adet fotoğraf (yüzme branşı için )

1 adet kimlik fotokopisi

Başvuru yapmak isteyenler, Ziya Gökalp Spor Salonuna müracaat edebilecek.

Formlar, Ziya Gökalp Spor salonundan alınıp doldurulduktan sonra yine aynı adrese teslim edilecektir.

Yaz Spor okullarından 05-18 yaş arası çocuk ve gençler faydalanabilecek olup, yüzme branşı dışındaki tüm branşların ücretsiz olacağı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz