Görüş Bildir

Hırçın çocuk Balotelli'nin kökü zarar!

İngiltere Premier Lig devlerinden Liverpool'da forma giyen İtalyan forvet hırçın çocuk Mario Balotelli'nin ligde attığı tek gol, takımına 19,24 milyon sterline mal oldu. Yani tabiri caizse kökü zarar. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

Hırçın çocuk Balotelli'nin kökü zarar!

Mario Balotelli. Geçtiğimiz sezon son haftalarda yaşadığı puan kayıpları yüzünden şampiyonluğu Manchester City'ye kaptıran Liverpool, Barcelona'ya giden Uruguaylı golcüsü Suarez'in boşluğunu İtalya Serie A ekibi Milan'dan 16 milyon sterline Balotelli'yi renklerine bağlayarak doldurmak istemişti.

Yeni takımında ilk kez 31 Ağustos'ta oynanan ve 3-0 kazandıkları Tottenham maçında forma giyen 24 yaşındaki hırçın forvet, sezon boyunca ligde rakip fileleri yalnızca bir kez havalandırabilirken, sık sık performansı yüzünden hem menajer Brendan Rodgers'ın hem de basının eleştirilerinden kurtulamıyor.

Ligde şampiyonluk özlemine son vermek ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir sezon geçirmek için transfer edilen Balotelli'nin şubat ayında 3-2 kazandıkları Tottenham maçında attığı tek gol, bonvervis ücreti ve haftalık kazandığı 90 bin sterlinle birlikte 19,24 milyon sterline mal oldu.

Futbolcunun istatistiklerinden yola çıkarak eleştirel bir haber yapan İngiliz basını, ligde 16 maçta forma giyen İtalyan golcünün, isabetli 20 şutundan her biri için 962 bin, oluşturduğu 10 gol şansından her biri için 1,92 milyon sterlin ve verdiği 241 pastan her biri için de 79 bin sterlinin Liverpool kasasından çıktığını yazdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi