Görüş Bildir

HİV'li kan verilen çocuğun hayali gerçek oluyor

Şanlıurfa'da 8 yıl önce tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek isteyen 10 yaşındaki Y.Ç'nin hayali, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın girişimiyle gerçekleşecek.

HİV'li kan verilen çocuğun hayali gerçek oluyor

Şanlıurfa'da 8 yıl önce tedavi gördüğü hastanede HIV'li kan verilen ve taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçını tribünden izlemek isteyen 10 yaşındaki Y.Ç'nin hayali, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın girişimiyle gerçekleşecek.

Henüz 1,5 yaşındayken, 2008 yılında üzerine çaydanlık devrilen, vücudunun sol bölümünde yanıklar oluşan, bu nedenle hastanede tedavi gördüğü sırada verilen kanda HIV virüsü tespit edilen Y.Ç, pek çok akranı gibi futbola ilgi duyuyor.

AA'nın dün yayınladığı, "Onun en büyük hayali takımını tribünden izlemek" başlıklı haber üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla Y.Ç'yi evinde ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Galatasaray forması ve futbol topu hediye etti.

Bakan Kılıç'ın selamını aileye ileten Hakan Keşküş, Y.Ç'nin çağrısına duyarsız kalamadıklarını vurgulayarak, "Bakanımızın talimatıyla kardeşimizi ziyaret ettik ve onu 29 Ocak'ta oynanacak olan Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçına götüreceğiz. Aslında şimdi de götürebilirdik ama okulu göz önüne alarak yarı yıl tatilini hedef seçtik. O dönemde kendisi ve abisi tribünde olacak inşallah. Bugün de Galatasaray forması ve top aldık aynı zamanda Bakanımızın müjdesini getirdik." dedi.

Yaşananların ardından mutlu olan Y.Ç, en büyük hayalinin gerçekleşecek olmasından dolayı heyecanlı olduğunu söyledi.

Baba Mehmet Ç. ise haberi okuduğunda duygulanıp gözyaşlarına hakim olamadığını belirterek, söz konusu ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden acılı baba, "Oğlum bugün sanki yeniden doğmuş gibi sevindi, dolayısıyla hepimiz mutluyuz, Allah'a ne kadar şükretsek azdır, bu bizim rüyamızda ve sağ olsun bakanımız bunu gerçekleştirdi. Oğlum o günü iple çekecek." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi