Huzur bulan dağlar sporcuları ağırlıyor

Muş'ta terörle mücadele kapsamında huzur ve güvenin sağlandığı bölgelerde doğa sporlarına ilgi arttı.

Huzur bulan dağlar sporcuları ağırlıyor

Muş'ta bir grup dağcının kurduğu Muş Doğa Gezginleri Spor Kulübü Derneğinin üyeleri, terör saldırıları nedeniyle uzun zamandır yapamadıkları dağcılık sporuna yeniden yönelmeye başladı.

Yıllar sonra tekrar 3 bin rakımlı Kurtik Dağı'na tırmanan dağcılar, zorlu coğrafyada gezip, yeni yerler keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor.

Dernek üyesi Akif Kale, devletin teröristlerle yaptığı etkin mücadele sonucunda artık dağların çok güvenli olduğunu söyledi.

Doğayla, huzur ve güven ortamıyla buluştuklarını ifade eden Kale, hasretini çektiği dağlarda, yaylalarda güvenli dağcılık sporunu yapabildiklerini ve bu eşsiz doğayı herkesin görmesini istediklerini kaydetti.

Kale, "Bölgemizde keşfedilmemiş, bakir birçok yerimiz var. Terör sebebiyle bu bölgelerde daha önce bir aktivite yapılamamıştı artık buraları keşfetmenin zamanı geldi." dedi.

 "Artık dağlarda güvenle gezilerimizi gerçekleştirebiliyoruz"

Dağcı Ayhan Özmen de Muş'un 3 bin rakımlı Kurtik Dağı zirvesine 8 saatlik bir tırmanış sonrasında çıktıklarını dile getirerek bölgede el değmemiş çok güzel tabiatın olduğunu söyledi.

Artık buraların terörden arındırılmış bir bölge olduğunu ifade eden Özmen, "Biz de doğa gezginleri olarak bu yıl fırsat buldukça her hafta sonu bir etkinlik yapıyoruz. Doğaseverleri ve dağcıları buralara davet ediyoruz, yürüyüş rotalarımız ve gezi alanlarımız çok güzel ve çok fazla güvenle doğa gezilerini yapabilirler artık." diye konuştu.

Dağcı Erhan Şancı da dağcılık ve doğa yürüyüşünün kendileri için bir yaşam tarzı olduğu belirterek "Son zamanlardaki yaşanan terör olayları nedeniyle bu faaliyetleri gerçekleştiremiyorduk ama şimdi devletimizin sayesinde dağlarımıza huzur geldi. Artık dağlarda güvenle gezilerimizi gerçekleştirebiliyoruz, artık buralarda huzur ortamı var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz