İspanyol basket takımını tehditten gözaltına alındı

PINAR Karşıyaka'nın Basketbol Eurocup'ta çeyrek finaldeki İspanyol rakibi Herbalife Gran Canaria takımını sosyal medya üzerinden tehdit ettiği belirlenen O.D.K., polisin araştırmaları sonrasında bulunup gözaltına alındı.

İspanyol basket takımını tehditten gözaltına alındı
İstanbul'da oturan O.D.K.'nın Karşıyaka'nın yenilmesinden dolayı üzüldüğünü, şaka yapmak için de böyle bir tweet attığını ileri sürdü.
Geçen hafta çarşamba günü İspanya'da oynanan çeyrek final ilk maçında, Herbalife Gran Canaria takımı, Eurocup'takirakibi Pınar Karşıyaka'yı 76 - 66 skorla yendi. Bu maçın ardından Herbalife Gran Canaria takımı yetkilileri ve sporcuları, sosyal medya üzerinden tehdit içeren mesaj ile resimler aldıklarını, can güvenliklerinin sağlanmaması durumunda ise İzmir'deki rövanş maçına çıkmayacaklarını açıkladı.
Olayın gazetelerde yer almasının ardından harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevlileri, mesajları twitter hesabından O.D.K.'nın attığını saptadı. İstanbul'da oturduğu belirlenen O.D.K., gözaltına alındı. İfadesinde, Karşıyaka'nın yenilmesinden dolayı üzüldüğünü, şaka yapmak için de böyle bir tweet attığını ileri süren O.D.K., 6222 Sayılı Kanun'un 22/1 maddesi olan 'sporda şiddeti teşvik edecek şekilde basın ve yayın yolu ile açıklamada bulunmak' suçundan, spor müsabakalarını ve antrenmanları seyirden men edildi.
Öte yandan İzmir Emniyet Müdürlüğü, yarın saat 20.45'te Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılacak olan maç için gerekli tüm tedbirleri aldıklarınıaçıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz