Görüş Bildir

İsyan ve destek

Edemen yönetimi, valilik,belediye,siyasiler,STK’lar,TFF,Trabzon hepsi hedefteydi. Yıldırım’a ise destek verildi.

İsyan ve destek
Diyarbakırspor’un küme düşmesi taraftarlar tarafından protesto edildi. Proteste sırasında şike tutuklusu hemşerileri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için “Hemşerimiz Aziz Başkan yanındayız” yazılı afiş açıldı.

‘SAHİPSİZ MEMLEKETİN TAKIMI’ Diyarbakırspor’un 37 yıl aradan sonra 3’üncü Lig’e düşmesi Ofis semti Konukevi önünde toplanan çok sayıda taraftar tarafından protesto edildi.

TFF tarafından ayrımcılığa maruz kaldıklarını öne süren tribün lideri Fırat Güneş, “44 yıllık tek eğlencemiz, tek sevdiğimiz, sevinç kaynağımız olan ve tek umudumuz olan Diyarbakırspor yok olmak üzere. Devlet ötekileştiriyor, federasyon ceza üstüne ceza veriyor. Mülki amirlerimiz takamı sahiplenmiyor. Belediyeler Diyarbakırspor’u kendi takımları gibi görmüyor. Yönetenler bildiğini okuyor. Takıma reklam ve rant gözü ile bakılıyor. 2 milyonluk kentin takımının bu halde olması büyük bir ayıptır” dedi.

‘OFSPOR-TOKAT MAÇINDA ŞİKE YAPILDI’ Ligin son maçında Ofspor ile Tokatspor arasında oynan maçta şike yapıldığını iddia eden Güneş,düne kadar dürüstlük,ahlak ve mağdur kavramlarının arkasına sığınan Trabzon’un koca bir kentin kaderiyle oynadığını iddia etti. Diyarbakırspor yönetiminin kulübün küme düşmesi karşısında aciz ve yetersiz kaldığına işaret eden Güneş,kent yöneticileri, belediyeler ve milletvekillerinin de kulübe sahip çıkmayarak koca çınarın devrilmesinde pay sahibi olduğunu söyledi.Bu sırada açılan ‘Karadeniz dayanışması Diyarbakırspor’u küme düşürdü’ pankartı dikkat çekti.

‘RAPORLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?’ Güneş, Diyarbakırspor’da içişleri bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonuçlarının açıklanarak, gerekli hukuki sürecin başlamasını istedi.

 Güneş,”Bu raporlar neden açıklanmıyor?.Hukuki süreç neden başlatılmıyor?. Tek eğlencemiz Diyarbakırspor’du. Birileri ne yapmak istiyor?.Bu kadar genç nüfüs spordan uzaklaşsın başka mecralara mı çekilsin denilmek isteniyor?. Kafamızda yığınla soru işareti var. Bizi ısrarla spordan uzaklaştırmak isteyen bir güçle karşı karşıyayız. Ama biz pes etmeyeceğiz. Amatöre de düşse bu sevdanın peşinde gideceğiz.” diye konuştu.

YILDIRIM’A DESTEK, TRABZON’A ÖFKE! Protesto sırasında Diyarbakırlı taraftarlar şike iddiasıyla 327 gündür Silivri cezaevinde tutuklu bulunan hemşerileri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a destek sloganları atarken, Trabzonspor’u ise protesto etti. “Trabzon bekle Aziz Başkan gelecek”, “Hemşerimiz Aziz Başkan yanındayız”, “Şikeciler dışarıda Aziz Başkan İçerde”, “Şikeci Trabzon” sloganları atıldı.

‘ALLAH BAŞINIZDAN EKSİK ETMESİN’ Açıklamayı okuyan Fırat Güneş’in ‘Allah hemşerimiz Aziz Yıldırım’ı Trabzon’un başından eksik etmesin’ şeklindeki sözleri kalabalık tarafından coşkuyla karşılanırken,taraftarlar uzun süre Aziz Yıldırım lehine tezahüratlarda bulundu.

Taraftarlar ‘Diren Diyarbakır diren direnmektir sana can veren ,’ direne direne kazanacağız’, siyaset futboldan elini çek,’ tezahüratları eşliğinde meşale yaktı.

Emniyetin izin vermemesi üzerine yürüyüş gerçekleşmezken, kalabalık grup uzun süre eylem yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi