Judoculardan büyük başarı

Anadolu Yıldızlar Ligi judo bölge müsabakalarında Diyarbakır ekibi erkekler kategorisinde ikinci oldu.

Judoculardan büyük başarı

Diyarbakır judo antrenörü Osman Gökcül, Şanlıurfa’da yapılan ve 8 ilden toplam 120 sporcunun yer aldığı şampiyonada önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Göckül, erkeklerde bölge ikincisi olduklarını ve kız takımlarının da ilk kez Türkiye yarı finallerine katılma hakkını elde ettiğini belirtti.

Gökcül, şöyle dedi:

“Şanlıurfa’daki müsabakalarda Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil ettik. Erkek takımımız 41 puanla ikinci olarak Türkiye yarı finallerine katılma hakkını elde etti. Kızlarımız da genel olarak elde ettiği dereceler nedeniyle Türkiye yarı finallerine katılmayı başardı. Kız takımımız ilk kez Türkiye finallerine gidecek. Bizim için Şanlıurfa’daki müsabakalar önemli derecelerle sonuçlanmıştır.”

Gökcül, kendilerine büyük desek veren Diyarbakır Valiliğine ve Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

/p>

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir de Ömer Akgün'ün Diyarbakır'ın en başarılı ve rekortmen sporcusu olduğunu vurguladı.

Demir, "Ömer ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu sporcumuz bizlere önemli dereceler ve ulaşılması zor başarılar yaşattı. Bu nedenle onu yürekten kutluyorum. Hedefi olan olimpiyatlara da mutlaka ulaşacağına yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından Ömer Akgün, elde ettiği kupayı Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir'e vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz