Görüş Bildir

Karanlık dünyası atletizmle aydınlandı

Batman'da görme engelli 20 yaşındaki Yunus Tenşi'nin karanlık dünyasına atletizm ışık oldu.

Karanlık dünyası atletizmle aydınlandı

Lise eğitimini tamamlamasının ardından görme engeli nedeniyle evine kapanan Yunus, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 2 yıl önce Petrolspor Kulübü ile tanıştı.

Güreş elemelerine katılmak için gittiği kulüpte atletizm branşında yeteneğinin keşfedilmesi Yunus'un yaşamında adeta dönüm noktası oldu.

Petrolspor Kulübü atletizm takımında 2 yıl boyunca antrenman yapan ve bu süreçte öz güven kazanan Yunus, geçen yıl kazandığı Batman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümünde okuyor.

Hem eğitimini hem de kulüp bünyesinde antrenmanlarını sürdüren Yunus, katıldığı. Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 17-19 Nisan'da Bursa'da gerçekleştirilen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda B2 (az gören) kategorisinde 5 bin metreyi 17 dakika 46 saniyede koşarak Türkiye şampiyonu oldu.

Batmanlı sporcunun şimdiki hedefi Avrupa şampiyonu olmak.

Yunus, içine kapanık, evine kapalı bir yaşamdan şampiyonluğa uzanan süreci AA muhabirine anlattı.

- "Tüm engeller sporla aşılabilir"

Yunus Tenşi, arkadaşı vesilesiyle tanıştığı Petrolspor Kulübü alt yapısında katıldığı elemeler sonucu güreş antrenmanlarına başladığını, bu kapsamda haftada bir kez de koşu yaptıklarını söyledi.

"Arkadaşlarımın içerisinde en iyi koşan bendim. Güreş hocamız beni atletizm hocası ile tanıştırdı. O günden beri Ümit hoca ile beraber yol alıyoruz, antrenmanlar yapıyoruz." diyen Yunus, görme engelli olmasına rağmen şampiyonluk elde ettiğini belirtti.

Az gören kategorisinde olmasına rağmen sporla barışık olduğunu vurgulayan Yunus, engeline rağmen Türkiye şampiyonu olmanın sevincini yaşadığını dile getirdi.

Yunus, kendisine destek veren Petrolspor Kulübü yetkililerine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Tüm engeller sporla aşılabilir. Evde oturmuyorum artık, gelip burada spor yapıyorum. Diğer görme engelli arkadaşlara da seslenerek, 'Evde oturmayın, içinize kapanmayın, gelin sporla tanışın.' diyorum. Batman Petrolspor'un altyapısında bana sahip çıktıkları gibi size de sahip çıkarlar. Spor yaşama hevesi, hayatım oldu. Spor benim karanlık dünyamı aydınlattı. Spor benim yaşama biçimim, sevincim oldu."

- Antrenör Pişkin: "Kimse engelinden dolayı evde oturmasın"

Petrolspor Kulübünde atletizm antrenörü Ümit Kemal Pişkin, engellerinden dolayı toplumdan soyutlanan, bir kenara itilen, dolayısıyla evde oturmak zorunda kalan herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

"Güreş hocası arkadaşımız İbrahim hocanın vasıtasıyla Yunus bize geldi." ifadesini kullanan Pişkin, görme engelli kategorisinde iki senedir genç sporcu ile çalıştıklarını aktardı.

Yunus'un 5 bin metre koşuda birinci olmasının mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Pişkin, bu doğrultuda çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Pişkin, "Yunus görme engellilerde gelecek vadeden bir sporcumuz. Kimse engelinden dolayı evde oturmasın. Batman Petrolspor olarak engelli, engelsiz spor yapmak isteyen herkese kapımız açıktır." diye konuştu.

Atletizm takımı olarak koşu, atıcılık ve atlama branşlarında 130'un üzerinde sporcuyla müsabakalara katıldıklarını aktaran Pişkin, bu sezon 50'ye yakın Türkiye şampiyonluğu elde ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi