Görüş Bildir

Karatede büyük heyecan Kocaeli'de başladı

Avrupa Karate Federasyonu'nun bölgeler bazındaki en prestijli turnuvası olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası Kocaeli'de başladı. Sabah seansındaki müsabakaların ardından 5 Türk takımı finale yükselirken, 4 takım da bronz madalya kazandı.

Karatede büyük heyecan Kocaeli'de başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından organize edilen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası Kocaeli'nde başladı. İki gün sürecek olan organizasyonun ilk gününde sekiz kategoride finale çıkacak isimler belli olacak.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nın ilk günü 12 ülkeden 61 kulübün katılımıyla başladı. Avrupa'nın en iyi kulüplerinin mücadele ettiği şampiyonada iki gün boyunca 273 sporcu zirveye çıkarabilmek için ter dökecek.

Organizasyonun sabah seansı takım kata müsabakalarıyla başladı. Büyük bay,bayan ve ümit-genç bay,bayan takım katada finale çıkan isimler belli olurken yapılan repesaj finallerinde de üçüncülük kupası sahiplerini buldu.

KATADA TÜRK FİNALİ

Büyük bay takım katada Marmara Bölgesi temsilcilerimizden Ali Sofuoğlu, Metin Sofuoğlu, Gökay İlgezdi ekibi, Karadeniz Bölgesi'ni temsilen katılan Mehmet Yakan, Osman Evin, Selahattin Güngel ekibi ile finalde karşılaşacak.

Akdeniz Bölgesi'ni temsilen tatamiye çıkan Beyza Nur Ay, Bigem Gireoğlu, Emine Korkutmuş ekibi bayan takım katada finale çıkmayı başardı. Temsilcilerimiz finalde İspanya ile karşılaşacaklar.

Ümit-genç bayan takım katada da Ege Bölgesi temsilcilerimiz final müsabakasına çıkmaya hak kazandı. Firdes Zişan Arslan, Mevlüde İlayda Şan, Bahtınur İlayda Şan'dan oluşan Ege takımı finalde Sırbistan ile zirve için mücadele edecek.

Ümit-genç bay takım katada da Marmara temsilcilerimiz Sırbistan ekibi ile finalde karşılaşacak. Ahmet Hakan Bolat, Yusuf Kara, Muhammed Furkan Kara takımı yarı finalde bir diğer Türk ekibi Akdeniz bölgesini 5-0 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.

DÖRT KATEGORİDE ÜÇÜNCÜLÜK TÜRKİYE'NİN

Büyük bayan takım katada İç Anadolu bölgesinden Sümeyra Çelik, Ceren Aybüke Demiral ve Büşranur Kılıç repesaj finalinde Sırbistan'ı 4-1 mağlup ederek kürsünün üçüncü sırasında kendilerine yer buldular.

Ümit-genç bay takım katada İç Anadolu ekibini oluşturan Fatih İzgi, Ertuğrul Yıldırım, Hamza Yağmur üçlüsü kürsüye çıkmayı başardı. Ekip repesaj finalinde bir diğer Türk takımı Ege temsilcilerini 4-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Bir diğer temsilcimiz Akdeniz Bölgesi'nden Mustafa Eray Karaboğa, Anılcan Aydın, Kutay Yaman ekibi de ümit-genç bay takım katada Avrupa üçüncülüğünü elde etti.

Repesaj finalinde Marmara Bölgesi ile karşılaşan İç Anadolu temsilcileri Betül Bilgin, Buse Danama ve İdil Polat da rakibini 4-1 mağlup ederek ümit-genç bayan takım katada Avrupa üçüncüsü oldu.

Aynı kategoride Emine Aybüke Subaşı, Şavval Aslanpay, Yağmur Demir üçlüsü de Akdeniz Bölgesi adına üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nda final müsabakaları ise yarın sabah saat 10.00'da başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi