Kartal'ın transfer gündeminde kimler var?

Kara kartal gelecek sezonun hazırlıklarına başlarken aynı zamanda Şampiyolar Ligi'nde ve ligde başarılı olabilmek için transfer çalışmalarını sabırlı olarak yürütmeye çalışıyor.

Kartal'ın transfer gündeminde kimler var?

Siyah Beyazlı yönetimin bu sezon transferde en büyük amacı elindeki mevcut kadroyu olabildiğince korumaya çalışıyor. Takımdaki oyunculardan Sosa, Atiba ve Mario Gomez'in gelecekleri hala belirsiz. Bunun haricinde stoper ve sol bek mevkilerine de transfer planlanıyor.

Şu ana kadar transferde Gökhan Gönül, Fabri, Utku Yuvakuran ve Marcelo'yu renklerine bağlayan siyah beyazlılar; Sosa, Atiba ve Gomez ile yeniden anlaşsa bile en azından bir sol bek almak zorunda.

Kalede Boyko, Tolga, Fabri ve Utku alternatiflerine sahip olan Beşiktaş'ın bu isimlerden en az biriyle yollarını ayırması bekleniyor. Olağan şüpheli ise geçtiğimiz sezon devre arasında transfer edilen Boyko. Ukraynalı eldiven için talip bekleniyor.

YENİ BİR SOL BEK GELECEK

Savunmanın sağ kanadında Beck ve Gökhan gibi oldukça iyi bir rotasyon yakalayan siyah beyazlılar sol bekte ise İsmail Köybaşı'nın ayrılması sonrası alternatifsiz kalmış durumda. O mevkide Şenol Güneş'in elinde sadece Tosic bulunuyor. Bu bölge için ismi anılan isimler ise Manchester City'den Kolarov ve bonservisi Dinamo Moskova'da bulunan Büttner'in isimleri anılıyor. İki isim de Beşiktaş'ın hücum oyununa katkı verecek doğru isimler. Ama başı Finansal Fair Play ile dertte olan siyah beyazlıların maliyeti de dikkate alarak bir hamle yapması daha makul gözüküyor.

Stoperde ise Rhodolfo, Marcelo, Milosevic, Alexis Delgado'yu kadrosunda bulunduran Beşiktaş, Tosic ve Necip ikilisini de bu bölgede kullanabildiği için çok geniş bir rotasyona sahip. Geçtiğimiz sezon çapraz bağları kopan Rhodolfo'nun takıma nasıl döneceği henüz bilinmiyor. Şenol Güneş'in de sol stoper oynayabilen seri bir isim üzerinde durduğu basına yansıyan haberler arasında. Ama Milosevic ile Alexis'i elden çıkartmadan bu bölgeye de bir oyuncu daha almak bütçeyi sarsabilir. Gündemde ise Gustavo Gomez ile bonservisi Chelsea'de bulunan ve geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması ile izlediğimiz Omeruo bulunuyor.

Şenol Güneş'e stoper mevki için istemiş olduğu hızlı savunmacı kriterine uyuyor. Fakat Omeruo atağı Beşiktaş taraftarlarınca "Yalçın Ayhan" hamlesine benzediğinden yönetim, önceliği Gomez'den yana kullanmak istiyor. Kulübü Lanus ile anlaşma sağlanırsa  Paraguaylı stoperle  Marcelo ve Rhodolfo ile aynı dili konuşan oyuncu uyum sorununu kolaylık halledecek gibi görünüyor. Bununla birlikte Milosevic ve Alexis elden çıkartmadan yönetimin adım atması zor gibi. Bu bölgeye yapılacak hamle için transferin son günlerine kadar beklenebilir.

Kaynak: Diyarbakır Söz