Görüş Bildir

Köylüler kurdukları ligle dostluklarını pekiştiriyor

Kızıltepe ilçesinde lig kuran köylüler, dostluklarını futbolla pekiştiriyor. Ligde 20 köy takımı yer alırken, köylüler karşılaşmalar nedeniyle her hafta bir araya gelerek kaynaşıyor. Yaklaşık 5 bin kişinin takip ettiği ligin sosyal medya hesabında ise karşılaşmalara ilişkin yorumlar yapılıyor.

Köylüler kurdukları ligle dostluklarını pekiştiriyor

Kızıltepe’de köylüler, dostlukları kalıcı kılmak ve köyler arasındaki bağları geliştirmek amacıyla futbol ligi kurdu. Birbirine komşu 20 köyün gençlerinden oluşan takımların yer aldığı ligde, her hafta köyler birbirine konuk oluyor. Dostluk ve Fair-Play ruhuyla oynanan karşılaşmalarda kazanan ve kaybeden takımların oyuncuları hep birlikte fotoğraf çektirmeden sahadan ayrılmıyor. Karşılaşmalar nedeniyle köy halkları da birbirine konuk olup, birlikte maç izliyor. Ligin, yaklaşık 5 bin kişinin takip ettiği 'Kızıltepe köy takımları' adlı bir sosyal medya sayfası da bulunuyor. Bu sayfa üzerinden bir araya gelen vatandaşlar, karşılaşmalar hakkında yorumlar yaparken, bazı maçları da bu hesap üzerinden organize ediyorlar.

Erdem: “Maçları izlemek için geliyorum”

Kırsalda çalıştığını ve hafta sonları maçları izlemek için Küçükayrık köyüne geldiğini belirten Musa Erdem, “Bu köyde oturuyorum. Yapılan çok doğru bir şey. İnsanlar birbirleriyle kaynaşıyorlar. Futbol güzel bir şeydir, şenliktir” dedi.

Vural: “Sağı, solu ve dağı değil topu benimsediler”

Köylülerden Ali Vural, köylerin spor alanındaki çalışmalarına tam destek verdiğini kaydederek, “Gençler, sporla kaynaşıyor. Tüm köylerdeki dargınlıklar sporla ortadan kalkıyor. Gençlerin pekişmesi, sporla bir araya gelmesi iyi bir şey, herkesin hoşuna gidiyor. Bu spor müsabakaları sayesinde köylüler sağa, sola ve dağa gideceklerine, topu daha benimsemişler ve sevmişler. Biz de takdirle karşılıyoruz. Gençler önemlidir. Sporcular isterse bizler de yemek yapıyoruz ve bir araya geliyoruz. Her hafta bir kardeş takım geliyor” diye konuştu.

“Köylüler üzerindeki soğuk hava kayboldu”

Daha önce köylüler arasında soğuk bir havanın olduğunu ancak bu havanın futbol sayesinde dağıldığını anlatan Abdulhamit Vural ise, “20’nin üzerinde köy takımımız var. Genellikle çalışan bir kesim olduğu için bir hafta öncesinden kararlaştırılıp maç yapılıyor. Gençler hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de birbirlerini tanıyor. Futbol sayesinde yekvücut oluyorlar” ifadelerinde bulundu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi