Görüş Bildir

Kulp'ta Şimdi Spor Zamanı

Uzun yıllar şiddet ve terör olaylarıyla gündeme gelen Kulp’ta gençler spor kurslarına koşuyor.

Kulp'ta Şimdi Spor Zamanı
Geçen yıl hizmete giren ilçenin ilk spor salonu, spora olan bakışı değiştirdi. Spor kurslarına yoğun ilgi var. Antrenörler Başak Kıymaç ve Sevda Taş,”Çocukların ve gençlerin heyecanı çalışma şevkimizi artırıyor. Bu çalışmaların sonunda Kulp’tan önemli sporcular çıkacaktır.” şeklinde konuştular.

ÇALIŞMALAR İLÇENİN TEK SALONUNDA Diyarbakır’ın merkezden en uzak ve dezavantajlı ilçesi olarak bilinen Kulp’ta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilen basketbol ve voleybol kurslarına yoğun bir ilgi gösteriliyor.

İlçenin ilk ve tek spor salonu olan kapalı spor salonunda yapılan çalışmalar bayan antrenörler Sevda Taş ve Başak Kıymaç tarafından veriliyor.

Spor salonunun hizmete girmesinden sonra ilçede adeta spora karşı ilgi patlaması yaşanırken,basketbol ve voleybol kurslarına gösterilen ilgi antrenörleri sevindiriyor.

‘SALON SPORA İLGİYİ ARTIRDI’ Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan antrenörler Başak Kıymaç ve Sevda Taş,çocukların spora karşı son derece ilgili olduğunu ifade ederek, kısa süre sonra buradan önemli sporcular çıkacağına inandıklarını dile getirdiler. Genç antrenörler,”Kulp ilçesinde daha önceden salon olmadığı için fazla aktivite yoktu ,kurslar verilmiyordu. spor salonu faaliyete geçtikten sonra bizler de burada çocuklara ve gençlere basketbol ve voleybol branşında kurs veriyoruz.Çocuklar çok istekli .Sorunsuz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz .Geleceğin başarılı sporcuları Kulp’tan çıkacak.

Çalışmalara destek veren Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı ile Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi