Görüş Bildir

Küme düşen Eskişehirspor taraftarlarından buruk kutlama

Süper Lig'den düşen Eskişehirspor'un 51'inci kuruluş yıldönümünü taraftarlar Porsuk çayı kıyısında meşaleler yakarak kutladı.

Küme düşen Eskişehirspor taraftarlarından buruk kutlama
Eskişehirsporlu taraftarlar her yıl geleneksel olarak 19 Haziran'da kutladıkları kuruluş yıldönümü kutlamasını Ramazan ayı ve takımlarıyla ilgili çekilen 'Toprağa Düşene Kadar' adlı belgesel film nedeniyle erkene aldı. Taraftarlar, geçen yıllardaki kutlamaların aksine bu yıl konser düzenlemedi. Eskişehirsporlu taraftarların oluşturduğu 'Bando Es Es' grubu Porsuk Çayı üzerinde oluşturulan platforma Eskişehirspor'un marşlarını çaldı. Porsuk Çayı'nın her iki kıyısı ile köprü üzerini dolduran yüzlerce taraftar takımlarına tezahüratta bulundu.

MEŞALE YAKTILAR

Eskişehirsporlu taraftarlar yanlarında getirdikleri meşaleleri yakarak 51'inci yıl kutlamasını gerçekleştirdi. Eskişehirspor taraftarları adına ilk olarak Altes Grubu tribün lideri Erkan Koca konuşma yaptı. Koca, "İçimiz kan ağlıyor. İşte gördüğünüz gibi bu takımın sahibi gerçekten taraftar. Biz sezon başından beri bir direniş mücadelesi verdik. Seneye de diriliş mücadelesi vereceğiz" dedi. 

YÜREKLERİNİ KOYMADILAR
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri de konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Sahadaki futbolcular yüreğini koymadı, kenardaki teknik heyet gereken hamleleri zamanında yapamadı, ortada bir yönetim bulamadık. Fakat bugün isterdik ki Eskişehirspor'un kuruluşunda eski başkanlarımız da burada bizle beraber olsaydı. Şehrin mülkü amirleri, aklınıza kim geliyorsa burada olsalardı. Bu takıma belki onlar sahip çıkmak istemiyor veya taşın altına elini koymak istemiyor ama biz kendi elimizi bu taşın altına koyarız. Önemli olan kötü günde beraber olmaktır. 4 Haziran'da yapılacak olan kongrede bizler kongre salonunda olmak istiyoruz. Biz bu sene direş başlattık önümüzdeki sene diriliş başlatacağız ve Eskişehirspor'u layık olduğu yere taşıyacağız."

Kaynak: Spor Merkezi

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi