Görüş Bildir

Kümede kalma şampiyon gibi

2.Lig Kırmızı Grup’ta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak hem içerde hem de dışarıda kaybettiği puanlarla biranda kendisini kümede kalma mücadelesinin içinde bulan Amed Sportif Faaliyetler, mutlu sona ulaştı.

Kümede kalma şampiyon gibi

Amed Sportif Faaliyetler, ligin ilk haftalarında üst üste puanlar alan ancak daha sonra işler yolunda gitmeyince uzun yıllar unutulmayacak kabus dolu bir sezon yaşandı. Sezona Taner Taşkın’la başlayıp daha sonra Ahmet Akçan’la devam eden, Akçan’ın da gitmesiyle Levent Numanoğlu-İbrahim Cezayir ikilisiyle sezonu tamamlayan yeşil kırmızılı beyazlı takım, futbolcu kadrosunda da aşıyı tutturamadı. Sezon başında kadroyu yenileyen kulüp, devre arasında maddi sorunlardan dolayı 13 futbolcunun ayrılmasıyla ikinci yarı için adeta yeni kadro kurmak zorunda kaldı.

YASAKLARA RAĞMEN

Deplasmanda uygulanan taraftar yasaklarını protesto ederek çıkmadığı Sivas Belediyespor maçındaki eyleminden dolayı silinen 3 puanın eksikliğini son haftalarda çok aradı. Küme düşme tehlikesiyle burun buruna gelen Amed Sportif Faaliyetlerin son 5-6 haftada sağlanan kenetlenme ruhu kurtardı. Final gibi maçlar oynayan yeşil kırmızılı beyazlı takım, son 6 maçın 5’inde yenilmezken, bu süreçte topladığı kritik puanlarla ligde tutunmasını bildi.

Taraftarlar ile Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası yeni yönetiminin verdiği destek, takımın sahadaki dirençli mücadelesi ve yönetimin her şeye rağmen primleri ödemesi korkulu rüyanın atlatılmasında önemli etken oldu.

Son olarak Tokatspor’la deplasmanda 0-0 berabere kalan Amed Sportif Faaliyetler, ligi 37 puanla küme düşme hattının üzerinde tamamladı. Grupta küme düşen üçüncü takım İzmir ekibi Bucaspor oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi