Ligde sonuncu, centilmenlikte lider

Spor Toto 3.Lig 2.Grup'ta 14 puanla son sırada yer alan Erganispor, TFF Centilmen Ligi uygulamasında bu hafta liderliğe yükseldi. Sarı-Siyahlı kulüp,Centilmen Ligi’ni şampiyon tamamlarsa 250 bin TL ödül alacak.

Ligde sonuncu, centilmenlikte lider
LİGDE ÇOK KÖTÜ AMA…

Ligde oynadığı 30 maçta 2 galibiyet, 8 beraberlik ve 20 yenilgi alarak 14 puanla son sırada bulunan sarı siyahlı ekip, 15 golle ligde en az gol atan takım olma unvanı yanısıra kalesinde gördüğü 52 gol ile de ligde en çok gol yiyen 2 takımdan biri olma özelliğini taşıyor.

Basın sözcüsü Ekrem Senvar, mucize yaşanmaması halinde küme düşeceklerini belirterek, "Büyük bir olasılıkla küme düştük. Ama centilmen ligde liderliğe yükseldik. Bu da güzel bir olay. Erganispor olarak zaten galibiyet için her şeyi mübah görüp kavga çıkaran bir takım değiliz. Futbolcularımızı da bu konuda uyardık. Sarı kart gören futbolcuya 2 bin, kırmızı kart görene de 5 bin lira para cezası veriyoruz. Taraftarlarımız da çok centilmen. Her maçta rakiplerimizi çiçeklerle ağırlıyoruz. Yenilsek bile, rakiplerimizi dostane bir şekilde uğurluyoruz. İşte gerçek manada spor budur. Sezon sonuna dek bu centilmenliğimizi koruyup 250 bin liralık ödülü bir kapacağız" dedi.

HOCA DEĞİŞTİRME REKORU KIRDI Geçen sezon Bölgesel Amatör Lig'de takımı şampiyon yapan Şadan Üzülmez ile Spor Toto 3'ncü Lig'e başlayan Erganispor, 3'ncü ligde, ilerleyen haftalarda işler yolunda gitmeyince takımın başına Diyarbakırspor'dan ayrılan teknik direktör Recep Bayık getirildi. Bayık ile de istenilen başarıya ulaşamayan sarı siyahlı ekip yeniden Şadan Üzülmez'e döndü. Ancak 3 hafta sonra takımın başına teknik direktör Özcan Gökçeoğlu getirildi. Gökçeoğlu ile de başarılı olamayan kulüp, geçen hafta takımın başına altyapı antrenörü Mehmet Kanat'ı getirdi.

LİGDE SON SIRADA, CENTİLMENLİKTE LİDER TFF resmi web sitesinde yapılan açıklamada, "Spor Toto 3'üncü Lig'de '3'ncü Lig Centilmen Lig' adıyla yapılan uygulamada 31'nci haftayı Erganispor lider olarak tamamladı. Uygulamada, Spor Toto 3'ncü Lig'in 20 - 38'nci hafta müsabakaları ile Spor Toto 3'ncü Lig Play-Off maçları hesaplanacak. Bu periyotta, her kulübün puanı, oynadığı maç sayısına bölünecek. Elde edilecek ortalamanın sıralanması sonrasında, en az ceza puanına sahip olan kulüp 2011-2012 sezonu 3'ncü Lig Centilmen Lig Şampiyonu olacak. Centilmen Lig'de, Spor Toto 3'ncü Lig Şampiyonu olan kulüp 250 bin liralık para ödülünü kazanacak" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz