Görüş Bildir

Liseli Ayşe, takımın gol makinesi

SİİRT İMKB Meslek Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Yelis, okuldaki derslerde gösterdiği başarıyla birlikte futbol oynadığı Siirt Kadın Futbol Takımında da attığı gollerle adından söz ettiriyor.

Liseli Ayşe, takımın gol makinesi

. Evde de engelli ağabeyi Ali ile ilgilenen Ayşe'nin en büyük hayali ise Türkiye Kadın Futbol Milli Takımında oynamak.

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3'üncü Futbol Ligi 8'inci Grupta yeralan ve 20 puan ile 2'inci sırada bulunan Siirt Kadın Futbol Takımının golcüsü Ayşe Yelis, okuldaki başarılı performansını, yeşil sahalarda da sergiliyor. Oynadığı 8 maçta 20 gol atan Ayşe Yelis, okul ve futbol hayatındaki başarısını ailesi ve sosyal hayatta da sürdürüyor. Barış Mahallesi'ndeki 6 kardeşi, annesi ve babası ile birlikte yaşayan Ayşe Yelis, okul, antrenman ve maçlardan arta kalan zamanını da ailesiyle birlikte geçiriyor. Babası işsiz olan Ayşe Yelis, aynı zamanda 20 yaşındaki engelli ağabeyi Ali ile ilgileniyor. Genç yaşına rağmen çok büyük işler başaran Ayşe Yelis, şöyle dedi:

BAYAN TAKIM

"Hayatımdan memnun olmasam da, istediğim hayatı elde etmek için büyük çaba veriyorum. Babam işsiz. İki ağabeyim çalışıyor. Onlar bizim geçimimizi sağlıyor. Ben de okula gidiyorum ayrıca profesyonel futbol oynuyorum. Burdan kazandığım parayla da engelli ağabeyim Ali'ye yardımcı olmaya çalışıyorum. Okul ve futbol dışında kalan zamanımı ailem ve ağabeyim ile geçiriyorum. Siirt'te genç bir kız için bunlar çok zor ama yine de üstessinden gelmeye çalışıyoruz. En büyük hedefim Türkiye Kadınlar Milli Futbol takımında oynamak. Bunun için çok çalışıyorum. Antrenmanlarda hep bunu hayal ederek, elimden gelenden fazlasını yapmaya çalışıyorum."

GOL MAKİNASI

İMKB Meslek Lisesi Okul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Bedden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kadri Erzen, Ayşe Yelis'in taktir edilecek bir başarıyı elde ettiğini belirterek, "Ayşe kızımız okulun en başarılı öğrencilerinden biri. Gerek akademik yönden, gerekse ders bakımından, çok başarılı ve bizler bu başarısından dolayı kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Ayşe gibi birçok kızımız var. Ayşe'nin elinden her şey geliyor. Özellikle engelli ğabeyine yardımcı olması, diğer öğrencilere büyük bir örnek teşkil ediyor. Ayşe gibi genç kızlarımızı desteklememiz gerekir. Ayşe'nin ilerleyen yıllarda büyük başarılara imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Forvet oyuncu olarak oynadığı Siirt Kadın Futbol Takımı'nda oynadığı 8 maçta 20 gol atma başarısı gösteren Ayşe Yelis'in hocası Zeki Eren de, "Ayşe'yi mahallede arkadaşları ile top oynarken keşfettim ve kendisini takıma çağırdım. O da büyük bir zevk ile geldi. Ayşe okulda başarılı olduğu kadar, futbolda da başarılı. Oynadığı 8 maçta 20 gol attı. Yaz aylarında hazırlık maçlarımız oluyor, Ayşe o zamanlar fındık ve pamuk toplamak için Çukurova veya Karadeniz bölgesine, ailesiyle birlikte gitmek zorunda kalıyor. Bu maçlarda Ayşe'yi ordan getiriyoruz. Benim ve Ayşe'nin hedefi Milli Takımda top oynamasıdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi