Malzeme dağıtımı yapıldı

Amatör Spor Haftası tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen etkinlikle, Atletizm, Atıcılık, Basketbol, Futbol, Futsal, Masa Tenisi, Karate, Dalış, Bisiklet ve Voleybol branşlarında 500 e yakın sporcunun katılımı ile müsabakalar düzenlendi.

Malzeme dağıtımı yapıldı

Amatör Spor Haftası Kapanış töreni dün Mardin Yolu Köşkler Spor Salonunda yapıldı. Törene Vali Yardımcımız H. Hasan Gökpınar, İl Müdür Vekili Turgay Sayın, Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, ASKF Başkanı Remzi Dayan, Yenişehir HEM Müdürü Nurullah Önce, Kayapınar HEM Müdürü Enver Kızıl, Kurum Amirleri, İl Temsilcileri, Antrenörler ve Sporcular katıldı.

DERECEYE ALANLAR

Milli Takım adına yarışıp dereceye giren sporculardan Atıcılıkta Ömer Akgün, Atletizm de Meryem Bekmez, Judo Engelliler de Ercan Ödüngit, Muay Thai de Sultan Zilan, Kick-Boks ta Dilek Erol, Wushu da Hatice Tarhan, Hokey de Ali Gaffar Duva, Taekwondo da Kiyan Batgi ve Karate de Sena Kızılaslan Sporun EN’ leri Ödülünü almaya layık görüldü. İlimiz adına yarışıp

Yarışmalarda Diyarbakır'ı temsil ederekTürkiye birincisi olan Yenişehir HEM Gençlik Spor Kulübü, Türkiye birincisi olan Kayapınar HEM Gençlik Spor Kulubü, Türkiy ikincisi olan DİMFAD Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Üçüncüsü olan Halay Gençlik Spor Kulübü ile 1. Lige çıkan Amed Sportif Faaliyetler Kadın Futbol Kulübüne Kültür Sanat Ödülü verildikten sonra; Spor Genel Müdürlüğü Tarafından Amatör Spor Kulüplerine Dağıtılmak üzere gönderilen spor malzemeleri, Amatör Spor Haftası Kapanış Töreninde İlimizde 2016 yılında Faaliyet gösteren 55 Futbol, 52 Federasyon, toplam 108 Kulübe Spor Malzemesi yardımı yapıldı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler