Mardinli Cansu, milli formayı giymek istiyor

Türkiye Judo Şampiyonası'nda minikler kategorisinde üçüncü olan 12 yaşındaki Cansu Alınca, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Mardinli Cansu, milli formayı giymek istiyor

Türkiye Judo Şampiyonası minikler kategorisinde üçüncü olan Cansu Alınca, milli takıma girmek istiyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün açtığı judo kursuna girerek kısa sürede gösterdiği başarıyla çeşitli müsabakalarda birinci gelen ardından İzmir'de yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 32 kiloda 3. olan 12 yaşındaki Cansu Alınca, Türkiye'yi uluslararası turnuvalarda temsil etmeyi hedefliyor.

Günlük çalışan bir babanın 4 çocuğundan üçüncüsü olan Cansu Alınca, en büyük hedefinin milli takıma girip Mardin'i ve Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek olduğunu söyledi.

Dezavantajlı koşullarına rağmen başarılı olduğunu işaret eden Cansu, "Derslerimde de başarılıyım. Yaklaşık 2 yıl gibi kısa bir sürede başarı elde etmemin en büyük etkeni azmim ve ailemin desteğidir. Sporda aile desteği çok önemli. Bu destekle daha güzel başarılar elde edeceğime inanıyorum." dedi.

Cansu, başarılı olmak için büyük çaba gösterdiğini aktararak, "Günde 4 saat çalışarak okul müsabakalarına hazırlanıyorum. Amacım birinci olmak ve milli takıma girmek." diye konuştu.

- "Kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar"

Antrenörü Cüneyt Sayalgı ise Cansu'nun 2 yıl önce judoya başladığını, bu sürede gösterdiği azim sonucu Türkiye üçüncüsü olduğunu kaydetti.

Sayalgı, milli takım elemeleri için hazırladıkları Cansu'nun, 2017 yılında yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda minikler kategorisinde ilk 6'ya girmesi halinde milli takıma seçileceğini ifade etti.

Mardin'in modern spor salonlarına kavuşturulması dolayısıyla çalışmalarını rahat ortamda gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sayalgı, şöyle konuştu:

"Bizim öncelikli hedefimiz gençlerimizi terörden, uyuşturucudan, sokak köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan korumaktır. Gençlerimizi spora yönlendirdiğimiz zaman terörden ve kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar."

Cansu'nun annesi Gülşan Alınca ise kızının başarılı olması için gerekli desteği kendisinden esirgemediğini söyledi.

Baba İsmet Alınca da kendi isteğiyle kızını judoya gönderdiğini, başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz