Görüş Bildir

Meireles'e 12 maç ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'e 12 maç men cezası verdi.

Meireles'e 12 maç ceza

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın bugün yaptığı toplantıda, Galatasaray ile oynanan derbi karşılaşmada, ihraç sonrası müsabaka hakemine tükürmesi ve müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle Fenerbahçeli futbolcu Meireles'in, takdiren 11 resmi müsabakadan men cezası ve 20 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın infazının, çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına oy çokluğuyla karar verdiği bildirildi.

Böylece Portekizli futbolcuya toplamda 12 maç men cezası verildi. Fenerbahçe'nin, Ziraat Türkiye Kupası'nda dün Sivasspor ile yaptığı karşılaşmada forma giymeyen Meireles, kalan 11 maçlık cezasını Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig'deki karşılaşmalarda çekecek.

Derbi maçta, oyuncu kriterlerine uymamasından dolayı Fenerbahçe'ye 60 bin lira para cezası veren kurulun, aynı maçta Galatasaray'a, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle 40 bin lira, görevli olmayan kişilerin akredite edilmediği alanda yer alması ve kulüp televizyonunun izinsiz görüntü almasından dolayı da 10 bin lira olmak üzere toplamda 50 bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

PFDK'nın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı maçta, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Trabzonspor'a da 10 bin lira para cezası verdiği duyuruldu.

Gaziantepsporlu Yasin Pehlivan'a 2 maç men cezası

PFDK'nın, Sanica Boru Elazığspor ile oynanan müsabakada, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle Gaziantepsporlu futbolcu Yasin Pehlivan'ı takdiren 2 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırdığı belirtildi.

Kurulun, aynı müsabakada takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle Gaziantepspor'a da 8 bin 750 lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi