Görüş Bildir

Meryem, Olimpiyata Koşuyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı kırsal bir mahallede büyüyen 19 yaşındaki Meryem Bekmez, atletizmde yürüyüş dalında elde ettiği başarılarla göz dolduruyor.

Meryem, Olimpiyata Koşuyor

Merkez Yenişehir ilçesine bağlı kırsal bir mahallede doğup büyüyen Meryem, daha 11 yaşındayken okulda yapılan atletizm seçmelerinde antrenör Çetin Arslan sayesinde bu sporla tanıştı.

Antrenörünün desteğiyle 8 yılda sayısız başarılara imza atan Meryem, bu sayede Türkiye'nin de gururu olmayı başardı.

2015'te Çekya'da düzenlenen yarışmada Avrupa birincisi, 2016'da Belarus Salon Şampiyonu, 2017'de İtalya'da Avrupa üçüncüsü, 2017'de Litvanya'da Avrupa Şampiyonu, 2017'de Kenya'da dünya ikinciliği, 2018'de Çin Halk Cumhuriyeti'nde dünya üçüncülüğü, 2018'de Finlandiya'da gençler kategorisinde dünya ikinciliği, 2018'de Gürcistan'da Avrupa Yıldızlar Şampiyonluğunu elde eden Meryem, Tiflis'te 2016'da Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda kaydettiği 22: 50.22'lik 5 bin metre pist yürüyüşü derecesiyle Yeliz Ay'a ait 12 yıllık Türkiye rekorunu kırdı.

Meryem, bunun hemen 10 gün ardından derecesini 22: 24.31'e çekerek rekoru geliştirdi.

Olimpiyatlara katılmaya hak kazandı

Türkiye'de düzenlenen yarışmalarda sayısız dereceler elde eden lise 11. sınıf öğrencisi Meryem, aldığı başarılarla 2020'de Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan 9 sporcu arasında yer aldı.

ENKA Spor Kulübü bünyesinde Diyarbakır'da ekim ayından bu yana kampa giren Meryem, hem olimpiyatlara hem de diğer yarışmalara yoğun bir tempo ile hazırlanıyor.

"Başarılarım sayesinde babam iş sahibi oldu"

Meryem, 8 yıldır atletizm sporuyla uğraştığını, 11 yaşındayken okulda yapılan atletizm seçmelerinde antrenör Çetin Aslan sayesinde bu spora başladığını söyledi.

İlkokul 4. sınıfta başladığı atletizmde hiç ummadığı başarılar elde ettiğini kaydeden Meryem, uluslararası yarışmalarda çeşitli derecelerde 10 madalya kazandığını aktardı.

Türkiye'de kendi branşında 9 sporcuyla 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandığını ifade eden genç sporcu şöyle konuştu:

"Olimpiyatlardan daha önce 19 Mayıs'ta düzenlenecek olan Atletizmde Avrupa Yürüyüş Kupası ile dünya şampiyonasına katılacağım. Kırsal mahallede oturuyorduk. İlk dönemlerde ailem 'Kızsın, yapamazsın' diyerek tepki gösterdi ama ben 'yaparım, azimliyim' dedim. Bendeki azmi görünce onlar da destek verdi. Hiç ummadığım başarılar elde ettim. Çalışarak, 'ailemi kurtaracağım' diyerek çok hırs yaptım. Bu başarılarım sayesinde babam da iş sahibi oldu. Bu beni çok mutlu etti."

Yoğun bir tempoyla yarışmalara hazırlandığını, her gün düzenli olarak sabah 3, akşam da 2 saat antrenman yaptığına işaret eden Meryem, ayrıca beslenmesine ve uyku düzenine de dikkat ettiğini vurguladı.

Meryem, ailelere çocuklarını spora yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Lise müdürü Çalışkan: "Başarı tesadüf değil"

Meryem'in eğitimini sürdürdüğü Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tahsin Çalışkan da milli atletin olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edeceğini belirterek, "Başarı tesadüf değil. Başarı elde edilmesi için imkan verilmesi ve emek sarf edilmesi gerekiyor. Meryem, buna çok güzel bir örnek. Başarılarıyla Türkiye'nin gururu oldu." diye konuştu.

Öğretmen Demirci: "Gurur duyuyoruz"

Beden eğitimi öğretmeni Erkan Demirci ise Meryem'in zor şartlarda büyük büyük başarılar elde etmesinin önemine vurgu yaparak, kırsal mahalleden çıkıp, olimpiyatlara katılımın en güzel örneği olduğunu söyledi.

Meryem'in bütün gençlere örnek olmasını istediklerini ifade eden Demirci, "Onunla gurur duyuyoruz. Sürekli çalışma, istikrarla beraber büyük bir azim örneği göstererek bugünlere kadar geldi. Türkiye'deki derecelerini saymakla bitiremiyoruz. Daha 19 yaşında. Büyük bir başarı sergiledi. Olimpiyatlarda da güzel dereceyle döneceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi