Görüş Bildir

Milli forma için asfaltta antrenman yapıyorlar

Muş Spor Lisesinin kayak takımının sporcuları, en büyük hedefleri olan milli takıma seçilmek için asfaltta antrenman yapıyor.

Milli forma için asfaltta antrenman yapıyorlar

Kente bağlı ilçe ve köylerden spor lisesini kazanan öğrencilerden oluşan 30 kişilik kayak takımı, Muş'a 8 kilometre uzaklıktaki kayak merkezi yolunda antrenmanlarını sürdürüyor.

2016-2017 eğitim döneminde düzenlenen yarışmalarda kendi kategorilerinde Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden 10 sporcunun da milli takıma girmek için ter döktüğü kayak takımı, her gün asfaltta 10 kilometre kayak yaparak, form tutuyor.

- "Her yıl 6-7 öğrencimiz milli oluyor"

Spor Lisesi Müdürü Erdal Bingöl, yetenek sınavlarını kazanarak okula aldıkları öğrencilerin, katıldıkları şampiyonalarda önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

Öğrencileri sporun yanı sıra, yüksek öğrenime hazırlamaya çalıştıklatını vurgulayan Bingöl, şöyle konuştu:

"Geçen yıl 25 öğrenci mezun ettik, bunlardan 16'sı çeşitli üniversitelerin beden eğitimi öğretmenliği, antrenörlük ve spor yöneticiliği alanlarına yerleşti. 3 öğrencimizden 2'sini üniversiteye yerleştirmiş olduk. Öğrencilerin çeşitli spor dallarında kendilerini geliştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kayak, atletizm, futsal, voleybol, hentbol, güreş, boks dallarında birçok öğrencimiz başarılı olarak 'milli' unvanına ulaştı. Öğrencilerimizin yüzde 80'i kırsal bölgelerden geliyor. Her yıl en az 6-7 öğrencimiz milli oluyor."

Biatlon Milli Takım Antrenörü Samet Oğlago de sporcuları milli takıma kazandırmak ve kışa hazırlamak için asfaltta antreman yaptıklarını belirtti.

30 sporcudan 10'unun milli takım seçmelerine gideceğini vurgulayan Oğlago, şu ifadeleri kullandı:

"Birkaç sporcumuz 2018 Kış Olimpiyatları'na katılacak. Bir sporcumuz ise Avusturya'ya gidecek ve 15 günlük kampı var. Daha sonra 5 sporcumuz Uluslararası Biathlon Federasyonu yarışmalarına katılarak olimpiyatlar için puan toplayacak. Diğer bir sporcumuz ise şu an milli takım kampında, daha iyi dereceler elde edebilmek için çaba gösteriyor. Buradaki sporcularımızın çoğu Türkiye şampiyonalarında kendi kategorilerinde birinci, ikinci ve üçüncülük elde etti. Amacımız ilimizden milli takıma daha çok sporcu kazandırmak."

Geçen yıl yıldızlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olan kayakçılardan Evin Köse, milli takıma katılmak için hazırlandığını belirterek, "Hedefim 2019 yılında yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda yer almak. Umuyorum iyi bir kategoride yer alırım." dedi.

Türkiye ikincisi olan splorculardan Zeynep Şahin de yeni hedefinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu ifade ederek, daha sonra Balkan ve dünya şampiyonlukları için ter dökeceğini aktardı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi