Görüş Bildir

Mircea Lucescu imzayı attı

A Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu için imza töreni düzenlendi. Lucescu Milli Takım'ı bırakma kararı alan Arda Turan'la görüşeceğini açıkladı. Öte yandan Rumen hoca, "Umarım Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçer" dedi.

Mircea Lucescu imzayı attı

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in katıldığı ve yönetim kurulu üyelerinin de takip ettiği törende, tecrübeli teknik adamla 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.

Toplantıda konuşan Demirören, hizmetlerinden dolayı Fatih Terim ve ekibine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hocayla burada olmak benim ve yönetim kurulumu onurlandırıyor. Kısmet bugüneymiş. Biz hocamızla 10 sene önce çalışacaktık. Bugüne denk geldi. Önümüzdeki 4 maç ve 2 senelik zamanda bizimle beraber olmayı kabul ettiği için dostum Lucescu'ya çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle benim temasım 31 Temmuz öğleden sonra olmuştur. Çarşamba günü de bir araya gelerek anlaşmayı sağlamıştık. Hocamızı tartışmaya gerek yok. Yaşıyla, kariyeri ve karakteriyle Türkiye'de 10 yıldır her sene gelmesi için uğraşılan bir kişi. Ben tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni çıktığımız yolda başarılar diliyorum."

Mircea Lucescu da Türkiye'de daha önce Galatasaray ve Beşiktaş ile önemli başarılar yaşadığını hatırlatarak, daha sonra Ukrayna ve Rusya'da geçen kariyeri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'den daha önce TFF'nin 2, Beşiktaş ve Galatasaray'ın da birer kez kendisiyle temasa geçtiğini anlatan Lucescu, "Sonunda buradayız." dedi.

Rusya ekibi Zenit'ten ayrıldıktan sonra geleceğiyle ilgili bir süre düşünme kararı aldığını aktaran Rumen teknik adam, A Milli Takım'ın başına geçmesiyle ilgili süreci şöyle anlattı:

"1,5 ay düşündükten sonra evde duramayacağıma, çalışmaya devam etmem gerektiğine karar verdim. Bu şartlarda ilk olarak Galatasaray benimle temasa geçti. Östersunds'a elenmelerinin ardından kulübe yardımcı olmam için benimle temasa geçtiler. Başkan yardımcısıyla görüştüm ve bana futbol direktörü olma teklifini sundu. Kabul ya da reddetmedim, sadece bir hafta sonra konuşmamız gerektiğini söyledim. Benim alacağım pozisyonda, kendinizi teknik direktör yerine koyduğunuzda üzerinizde büyük bir baskı olacaktır. O yüzden böyle bir çalışma ortamının uygun olmayacağını düşündüm. Galatasaraylı yöneticiler tekrar Bükreş'e geldi, bu pozisyonda çalışmayacağımı kendilerine ilettim."

Mircea Lucescu, 31 Temmuz'da TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir telefon görüşmesi yaptıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi bana A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olma fırsatını sundu. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve başkan yardımcısı tekrar Bükreş'e geldi. Onlara, bana bir teknik direktörlük teklifi yapıldığını ve sıcak baktığımı söyledim. Milli takımın başına geçmek için sayın başkanla bir görüşme yapacağımızı söyledim. Galatasaraylı yöneticilerle dostça ayrıldık, sonraki gün sayın başkan ve Ali Dürüst ile görüştük. Onlar da teklifi ilettiler. Sayın başkan ile Beşiktaş'ta, Ali Dürüst ile de Galatasaray'da çalışma fırsatı bulmuştuk. Sportif açıdan çok zor bir durumda olmanıza rağmen böyle bir teklifi kabul ettim. Başka anlamlar çıkartılmaması için detaylı anlattım."

A Milli Takım'ın başına geçme kararı almasında Türkiye ve taraftarlara olan sevgisinin de etkili olduğunu vurgulayan Rumen teknik adam, "Bu görevdeyken Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları yanımda olacaklar. Fenerbahçe taraftarlarının da bana destek vereceğine inanıyorum. Böyle söyleyerek kimseyi kızdırmamış oluyorum. Türkiye'nin uluslararası imajı ve Türk futbolu için önemli bir görevdeyim." değerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAY'IN TEKLİFİ

Galatasaray'dan aldığı teklifle ilgili de konuşan Lucescu, "Östersunds maçlarından sonra Galatasaray Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bana Futbol Direktörü olmam için teklifte bulundu. O teklifi reddetmediğim gibi kabul de etmedim. Sadece bir hafta süre istedim. 31 Temmuz'da Sayın Başkan ile telefonda görüşmem oldu ve teknik direktörlük için teklif aldım. 1 Ağustos'ta Galatasaray Başkanı ve yetkililer, Bükreş'e geldiler ancak ben kariyerime teknik direktör olarak devam etmem gerektiğini düşündüğüm için o teklifi kabul etmedim." ifadelerini kullandı.

"UMARIM TERİM, GALATASARAY'IN BAŞINA GEÇER"

Mircea Lucescu, konuşmasında Fatih Terim'e de teşekkür ederek, "Birbirimizi takip ediyoruz. Terim Galatasaray'dan ayrıldı, Galatasaray'ın başına geçtim. Şimdi milli takımdan ayrıldı, milli takımın başına geçiyorum. 2000 yılından beri tanışıyoruz, zaman zaman da karşılaştık. İyi bir dostluğumuz var, ona çok büyük sevgi besliyorum. Umarım bir gün Galatasaray'ın başına geçer, tekrar Galatasaray'ın teknik direktörü olur. Bu milli takımı oluşturan kişi olduğu için de kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ARDA TURAN AÇIKLAMASI

Milli takımı bıraktığını açıklayan Arda Turan'la ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Lucescu, "Arda Turan'ın acı çektiğini anlayabiliyorum. Milli takımın ona, onun da milli takıma ihtiyacı var. Görüşmemiz sonunda bir orta nokta bulmayı umuyorum." dedi.

Görevinin, tüm oyuncuları, ülkelerine karşı sorumlulukları bulunduğuna ikna etmek olduğunu vurgulayan Rumen teknik adam, "Ne zaman görev verirsek işlerine tam anlamıyla konsantre olmalarına çalışacağız. Arda Turan ile tabii ki görüşeceğim ve ona telefon açacağım." diye konuştu.

Türk Milli Takımı'nı daha önce de takip ettiğini anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Avrupa Şampiyonası'nın ardından bazı oyuncuların tekrar çağrılmadığını, bazılarıyla sorunlar yaşandığını biliyorum. Yine yurt dışında forma giyen ve yeterince forma şansı bulamayan oyuncuların sorunları var. Bu süreçte tüm oyuncularla, hocalarıyla en kısa zamanda görüşmek istiyorum. Romanya Milli Takımı'nda da yaşanan sorunlar bunlar. Şimdi hemen önümüzdeki maça hazırlanmalı ve yolumuza 3 puanla devam etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

KIZDIRAN SORU

İmza töreni sırasında bir basın mensubunun, Lucescu'nun alzaymır hastası olduğu şeklinde basına yansıyan haberi hatırlatarak soru sormak istemesi, gerginliğe neden oldu.

Soru esnasında araya giren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Basın toplantısında böyle soru sorulmaz. Ayıp. Herkesin merak ettiğini değil, kendi merak ettiğinizi soruyorsunuz." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Basın mensubunun, bunu ilk olarak sahibi olduğu bir gazetenin spor müdürünün yazdığını söylemesi üzerine de Demirören, "Kimin yazdığını çok iyi biliyorum. O da hata yapmış. Artık gerçek delillere dayanan haberciliğe gelmek lazım." dedi.

Bu sırada Lucescu, soruyu yönelten basın mensubuna yönelik, "Kaç yaşındasınız? Birlikte yan yana duralım ve fotoğraf çektirelim istersen." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi