Öcal'ın Kafasındaki Kadro

Spor Toto 3. Lig takımlarından Diyarbekirspor’da Teknik Direktör Taner Öcal, kafasındaki takım kadrosuyla ilgili bilgi verdi.

Öcal'ın Kafasındaki Kadro

Öcal, yardımcılarıyla birlikte 3. Ligi iyi bildiklerini ve yıllardır bu liglerde çalıştıklarını belirtti. Öcal, geçen sezon Etimesgut Belediyespor’da şampiyonluk yaşadıklarını ve kendi takımları dışında diğer takımları ve grupları hatta ülkenin birçok yerindeki turnuvaları izlediğini kaydederek, “Lig bittikten sonra 2. Lig ve 3. Lig Play-Offları ile Afyon’daki amatör karmaları maçları dahil bir çok organizasyonu bizzat takip ettik. İşimizin gereğini yapıyoruz. Futbolda başarılı olmak istiyorsanız sürekli olarak ligleri, takımları ve oyuncuları takip edeceksiniz. Nerede, hangi oyuncu var biliyoruz. Önemli olan oluşturmak istediğimiz takıma ve hedefe göre oyuncuları bir araya getirmektir” dedi.

ELİMİZDEKİ KADROYU KORUYACAĞIZ

Diyarbekirspor’un iyi kadrosu olduğunu ifade eden Öcal, “Bu kadroyu bozmak ve 20-25 oyuncu almak doğru değil. Bizi zorlayan iki şey var, 3. Lig’de uygulanan yaş kriteri ve bölgeye gelmek istemeyen oyuncular. Bunları da titiz bir çalışma ile aşacağız. Elimizdeki kadroyu önemli ölçüde koruyarak takviye yapacağız. Üst liglerden isimli ve kariyerli oyuncuları getirmek yerine 3.Lig’in gelecek vaat eden, şampiyonluğa oynayan takıma uygun isimleri getirmek önemlidir. Diyarbekirspor, yüzde yüz başarı isteyen bir kulüp. Bu hedefe ulaşmak, bu hedefi fazlasıyla isteyen insanlarla olur. Biz de hem bu hedefe uygun olan hem de başarıya aç ve hedefi olan oyuncular ile tecrübeli isimleri harmanlayarak iyi bir ekip kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz