Okullar arası Basketbol turnuvası

Genç Erkekler ve Genç Kızlar A kategorisi Basketbol Grup müsabakaları yapıldı.

Okullar arası Basketbol turnuvası

Köşkler Spor Salonunda Genç Kızlar kategorisi, Talaytepe Spor Salonunda ise Genç Erkek takımlarının mücadele ettiği karşılaşmalara, 12 erkek ve 10 kız takımı olmak üzere toplamda 22 takım ve 308 sporcu antrenör ve idareci katılım sağladı. 3 gün boyunca birbirinden güzel ve heyecan dolu maçlara sahne olan grup müsabakalarının ardından gruplarında ilk sırayı elde eden takımlar belli oldu.

DERECE ALAN OKULLAR

Müsabakaların sonunda; Genç Erkekler kategorisi A grubunda Özel Diyarbakır Doğa Anadolu Lisesi , B grubunda Elazığ Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve C grubunda Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi gruplarını lider tamamlayarak Yarı Finallere gitme hakkı elde etti.

Genç Kızlar Müsabakalarının sonunda; A grubunda Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi B grubunda Özel Diyarbakır Temel Kavram Lisesi ve C grubunda Özel Batman Doğa Anadolu Lisesi gruplarını lider tamamlayarak Yarı Finallere gitme hakkı elde etti.

Müsabakalarının ardından yarı finallere gitmeye hak kazanan takımlara Altın madalyaları; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Akın Erim, Özel Doğa Okulları Kurucu Müdürü Şehmus Göçmen, ve Özel Diyarbakır Doğa Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Can tarafından takdim edildi.

TÜRKİYE YARIFİNALLERİNDEYİZ !

Bu sonuçlarla birlikte Kars ilinde de yapılan Bölge Müsabakalarında Diyarbakır'ı temsilen yarışmalara katılan Özel Diyarbakır Final Anadolu Lisesi Grubunu 1. Olarak tamamlayarak Yarıfinallere katılmaya hak kazandı.

Böylelikle; 10-13 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Türkiye Yarıfinallerine Diyarbakırı temsilen Genç Erkekler Kategorisinde Özel Diyarbakır Doğa Anadolu Lisesi ile birlikte Özel Diyarbakır Final Anadolu Lisesi; Genç Kızlar Kategorisinde ise Özel Kavram Temel Lisesi katılım sağlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz