Görüş Bildir

Özel harekatçılar, geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Hakkari'de huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalışan özel harekat polisleri, aynı zamanda kentteki gençleri Türk sporuna kazandırıyor.

Özel harekatçılar, geleceğin sporcularını yetiştiriyor

Kentte terörle mücadelede etkin rol oynayan ve başarılı operasyonlara imza atan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli Önal Aşık, Murat Yalçın, Okan Özçelik ve Ayhan Avcı, mesai saatlerinden sonra Polis Gücü Spor Kulübü'nde yaptıkları çalışmalarla genç yetenekleri sporla tanıştırıp kötü alışkanlıklardan uzaklaşmalarını sağlıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, polis memurlarının zorlu görevlerinin yanında muay thai, judo, kick boks, karate ver masa tenisinde yaklaşık 180 çocuğa eğitim verdiklerini söyledi.

Güldal, "Çok disiplinli ve özverili çalışan arkadaşlarımız, yüzlerce gencimizi, yeni yaptığımız tesislerde sporla buluşturuyor. Bunun bize çok büyük katkıları oluyor." dedi.

İleriki süreçlerde bu çocukların arasından milli sporcuların da çıkmasını ümit ettiklerini belirten Güldal, "Arkadaşlar gerçekten çok özverili ve fedakarca çalışıp çocuklarımıza yardımcı oluyorlar. Bu anlamda Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ve Emniyet Müdürümüz Süleyman Suvat Dilberoğlu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Önal Aşık: "Bizim huzurumuz, çocuklarımızın gülüşündedir"

Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru, Muay Thai Hakkari İl Temsilcisi ve antrenör Önal Aşık, tek amaçlarının çocukları kazanmak ve milletin huzurunu sağlamak olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün spor salonunda haftanın üç günü çocuklara eğitim verdiğini dile getiren Aşık, gençlerin antrenmanlara yoğun ilgi gösterdiğini, bu nedenle iki seans halinde çalışma yaptıklarını ifade etti.

Mesai bitiminden sonra saat 21.00'e kadar çalıştıklarını anlatan Aşık, "Her gün yeni bir çocuğumuz, kardeşimiz eğitimlerimize katılıyor ve bu spora gönül veriyor. Aynı zamanda aileleri de bize destek oluyor. Çocuklarımızı sokaktaki kötü alışkanlıklardan, kötü düşüncelerden uzak tutup, bayrak için ter döken, dünya klasmanında milli gururumuz olarak bizi temsil eden bireyler olmalarını amaçlıyoruz. Bizim tek bir amacımız var. Çocuklarımızı kazanmak ve milletimizin huzurunu sağlamaktır. Bizim huzurumuz, çocuklarımızın gülüşündedir." diye konuştu.

- Murat Yalçın: "Ailelerin de desteğini görüyoruz"

Polis memuru ve karate antrenörü Murat Yalçın, Hakkari Polis Gücü Spor Kulübü olarak milli takıma sporcu yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kentte terörle mücadele çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini, aynı zamanda çocuk ve gençlere karate eğitimi verdiğini kaydeden Yalçın, şöyle konuştu:

"Antrenmanlarımızı yoğun bir şekilde devam ettirip çocukların gelişimine, sosyalleşmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Ailelerinin büyük ilgisi var. Çocuklarını bu anlamda yönlendirmeye çalışıyorlar. Ailelerin de desteğini görüyoruz. Çocuklar bu tür faaliyetleri yeni gördükleri için severek ve özveriyle antrenmanlara katılıyor. Biz de elimizden gelen tüm çabayı göstererek çocukların gelişiminde katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz öncelikle çocuklarımızı doğru yönlendirmek.  Hedeflerini daha üst noktalara getirmeyi planlamaktayız. Bunların yanı sıra ülkemiz adına yarışacak, milli takımda görev yapacak sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz."

Masa tenisi antrenörü Okan Özçelik ise kulüpte 4 branşı faal hale getirdiklerini belirterek, amaçlarının, Hakkarili gençleri spora yönlendirip kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu vurguladı.

- Ayhan Avcı: "Çocuklar çok heyecanlı ve istekli"

Judo antrenörü polis memuru Ayhan Avcı da ulaşabildikleri çocukları, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spora kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Çocuklarımıza spor bilincini, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını aşılayarak vatan, millet ve bayrak sevgisi içinde, milli takımlarda ülkesine ve iline altın madalya kazandıracak sağlıklı bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çocuklar çok heyecanlı ve istekli. Başaracaklarına inanıyorlar." dedi.

Spor dalları ile tanışmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten gençler ise, gündüz kendi görevlerini yapan polis memurlarının akşamları da antrenmanlara katılarak büyük bir özveride bulunduklarını dile getirdiler.

Polis memurlarına teşekkür eden gençler, tek hedeflerinin spor branşlarında Hakkari'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söylediler.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi