Parklarda Sabah Sporu Başladı

Büyükşehir Belediyesi, “Güne Sporla Başla” sloganıyla kentin büyük parklarında sabah sporu başlattı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören sabah sporu, haftanın beş günü devam edecek.

Parklarda Sabah Sporu Başladı

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü, parklarda sabah sporu uygulaması başlattı. “Güne Sporla Başla” sloganıyla ilk olarak Sümerpark Ortak Yaşam Alanı ve Koşuyolu Parkı’nda başlayan sabah sporu, haftaya Parkorman’da start alacak.

Haftanın beş günü devam edecek sabah sporları kapsamında salı-perşembe günleri jimnastik, pazartesi-cuma günleri egzersiz, çarşamba günleri ise parklarda toplanan kadınlar Bağlar Belediyesi Solin Havuz Evi’ne götürülecek.

Sabah sporu hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor Şube Müdürlüğü Eğitmeni Gül Bozkurt, sabah aç karnına yapılan egzersizler, koşular, kardiyo çalışmalarının çok aşırıya kaçılmadığı taktirde, iyi seviyede yağ yakımını sağladığını belirtti. Sabah yapılan sporun beyin sağlığına da faydalı olduğunu kaydeden Bozkurt, “Beyin bu sayede daha uyanık kalır ve daha hızlı çalışır. Gün içerisinde davranışlarınız, konuşmalarınız ve düşünme gücünüz daha sağlıklı bir şekilde işlev görecektir” dedi.

“YOĞUN İLGİ VAR”

Hafta içi beş gün boyuncu bir program dahilinde sabah 07.00’da erkeklere, 08.30’da kadınlara egzersiz yaptırıldığını belirten Bozkurt, çalışmayı başlattıklarından bu yana kadınlar başta olmak üzere yurttaşların sabah sporuna yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Sabah sporunun önümüzdeki hafta Parkorman’da başlayacağını ifade eden Bozkurt, uygulama ile yurttaşların günde bir saat spor yapacağını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz