Görüş Bildir

Play-Off'ta son şans!

3. Lig 3. Grup temsilcimiz Diyarbekirspor, kümede kalma mücadelesi veren Denizli Büyükşehir Belediyespor'la karşı karşıya geliyor. Yeşil-Kırmızıl ekip, bu maçta galip ayrılarak, play-off yolunda, şans bulabileceğini hedefliyor. Diyarbekirspor karşısında, mağlup durula düşmesi halinde Denizli Belediyespor kümeye düşmesi kesinleşecek.

Play-Off'ta son şans!

Diyarbekirspor, 3 yıl önceki olaylı maçtan dolayı bu haftaki Denizli maçına ayrı bir önem veriyor. Hedef,3 puan alıp Play-Off’a yaklaşmak ve rakibin küme düşmesini kesinleştirmek.

Hakem Faciasıyla Giden Şampiyonluk

18 Mayıs 2015 tarihinde Diyarbakır Atatürk Stadı’nda oynanan Diyarbekirspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor maçında yaşananlar hafızalardaki yerini halen koruyor. İki takım Denizli’de 0-0 sona eren Play-Off yarı finali ilk maçının ardında Diyarbakır’da rövanş maçına çıkmış ve Diyarbekirspor 89.dakikada İbrahim Konuksever’in golüyle 1-0 öne geçerek finale çok yaklaşmıştı. Ancak hakem Hüseyin Sabancı 90+5.dakikada Denizli lehine uydurma bir penaltı kararı vermiş ve penaltı golünden sonra yaşanan olaylardan dolayı tamamlanamayan maç için Diyarbekirspor hem 3-0 hükmen yenik sayılarak elenmiş,hem de 5 maç saha kapatm cezası alarak bir çok futbolcusu da uzun süreli cezalara çarptırılmıştı.

Denizli Yenilirse Lige Veda Edecek

Uzun süre spor kamuoyunu meşgül eden bu maçtan sonra bölgedeki spor kulüpleri ortak açıklama yaparak tepkilerini dile getirmiş ve daha sonra bölge kulüplerini kabul eden TFF yönetimi hakem hatasını kabul etmiş,hakem Hüseyin Sabancı da klasman düşürülmüş ve daha sonra hakemliği bırakması sağlanmıştı.

İşte aradan geçen 3 yıla rağmen yaşanan bu mağduriyet halen unutulmuş değil.İki takım 9 Nisan Pazar günü bu kez farklı koşullarda karşılaşacak. Diyarbekirspor kazanıp kötü gidişe ‘dur’ demek vePlay-Off’a yaklaşmak istiyor. Denizli ekibi kaybederse matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşecek.

Takımda Önemli  Eksikler Var

Diyarbekirspor’da Denizli maçı öncesi önemli eksikler var. Darıca Gençlerbirliği maçında sakatlanan Umut,bu maçta kırmızı kart gören Eşref ve Emir Pazar günkü maçta forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Enis,Tunç ve Serdar’ın durumu ise belirsiz.

Son 3 maçında 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak galibiyete hasret kalan Diyarbekirspor,2,3,4 ve 5.olacak takımların Play-Off’a kalacağı grupta 6.sıradaki Elaziz Belediyespor’un 5 puan önünde yer alıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi